"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

OHAL olmadan da terörle mücadele yapılır

26 Nisan 2018, Perşembe 17:22
Yazar Taha Akyol, OHAL olmadan da terörle mücadele edilebileceğine dikkat çekti.

Hürriyet’de yer alan yazısında Akyol, iş dünyasının da OHAL istemediğini ifade ederek şöyle yazdı: “Sadece ekmeğimizi ilgilendirdiği için değil, terörle mücadele ve uluslararası fırtınalarda devletimizin daha güçlü olması için ekonomi ile diplomasi arasındaki ilişkiyi ustaca kullanmak ve ekonomide inşaat yerine bilim ve teknolojiye öncelik vermek zorundayız. Bunun olması için “hukuk devleti” şarttır. İş dünyası bu sebeple OHAL’in kalkmasını istiyor. Çünkü devlet OHAL’siz olarak da terörle mücadele için gereken yetkilere sahiptir. Diyorum ki, seçimlere “Kim?” diye bakıp şu veya bu lidere öfke veya sevgi duyalım ama bir de önümüzdeki beş yıla ilişkin politikalarının “Nasıl?” olacağını araştırarak bakalım. Gelişmiş demokrasilerde de partileri spor kulübü gibi tutan büyük seçmen kitleleri vardır ve istikrar için lazımdır. Ama ‘gidişat’a göre hakemlik yapabilecek kitleler de vardır, “Kim?” diye değil, “Nasıl?” diye bakabilen... Haydi biz de sevdiğimiz lider kimse, onu bu konularda yuvarlak laflar ve popülist vaatlerin ötesinde rasyonel ve programlı açıklamalar yapmaya zorlayalım.”

Haber Merkezi

Etiketler: ohal, taha akyol
Okunma Sayısı: 3394
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı