"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Prof. Kaboğlu AİHM’e gidecek

18 Şubat 2017, Cumartesi 20:57
Son çıkarılan KHK ile ihraç edilen 330 akademisyenden biri olan anayasa profesörü İbrahim Kaboğlu, yanlıştan dönülmemesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini söyledi. KRT Televizyonu’ndaki programına katılan Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, “Yargısız infaz yaptılar. Yargılamadan bir kişiyi meslekten çıkarmak mümkün değildir. Yargı yetkisi başkaları tarafından kullanılmıştır. Başvuru yolları ileri derecede yok edilmiş durumda” diye konuştu.

Gerekçesi olmayan ihracının anayasal devlette, hukuk devletinde yürürlüğe konulmasının mümkün olmadığını belirten Kaboğlu, avukatlarının itiraz dilekçelerini gerekli makamlara gönderdiğini ancak yanlıştan dönülmemesi durumunda Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) gideceğini söyledi.

Etiketler: ibrahim kaboğlu
Okunma Sayısı: 6800
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Abidin

    19.2.2017 15:20:40

    1 Eylül de ihrac edildim.Sorgu sual olmadan gazetede adımızı gördük.Eylülden beri söylemeye çalıştığımız durum bu

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı