"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sadeleştirmenin önü kesin olarak kapatıldı

28 Ocak 2016, Perşembe 12:05
Risale-i Nur basımında iki yıla yakın devam eden bandrol engeli kalktı. Kültür Bakanlığı, yasal vârislerin muvafakatnamesini getiren bütün yayınevlerine Risale basımı için bandrol vermeye başlıyor. Öte yandan müjdeli haberle sadeleştirmenin önü; müsbet hareketle, hukuki yollarla kesin olarak kapatılmış oldu.

Konuyla ilgili olarak 'Risaleleri sadeleştirmek cinayettir, Risale-i Nurlar neden sadeşetirilemez' başlıkları altında Yeni Asya'da daha önceden yayımlanan kapsamlı araştırma yazılarını bu yazının son bölümünde istifadenize sunuyoruz.

Avukat Kadir Akbaş, Bediüzzaman Said Nursî Hazretlerinin yasal varisi Saadet Kaynak'ın Risale-i Nurların serbeste neşri için gerekli olan muvafakatnameyi imzaladığını söyledi. Risale-i Nurlar üzerinde yapılan sadeleştirme çalışmalarının, devlet tekeli sürecini başlattığını hatırlatan Akbaş, bu konuda hassas olan Nur talebelerinin başlattığı girişimin olayı devlet tekeline vardırdığını kaydetti.

Avukat Kadir Akbaş, "Biz temel olarak Risale-i Nurların serbestçe basılmasının önünde hiçbir hukuki engel olmaması gerektiğini savunduk ve Risalelerin resmî bir kurumun, devletin izin verdiği ölçüde basılabilmesinin Üstadımızın arzusu hilafına olduğu noktasında itirazlarımızı sürekli dile getirdik. Bugün gelinen noktada Risale-i Nurları devlet tekeline FSEK 47. maddede yapılan düzenleme AYM tarafından iptal edildi." dedi.

SADELEŞTİRMENİN ÖNÜ KESİN OLARAK KAPATILDI

Danıştay'ın aldığı yürütmeyi durdurma kararını çok güzel bir haber olduğunu belirten Akbaş, yakın zamanda iptal kararının açıklanmasını beklediklerini söyledi. İptal kararının gelmesiyle birlikte, Risale-i Nurların orijinal diliyle aslına uygun olarak serbestçe basılabileceğini kaydeden Akbaş, şu ifadeleri kullandı: "Bugüne kadar Risale-i Nurlar ancak Kur'ânın malıdır, biz yasal mirasçılara ait bir hak değildir deyip yayınevleri ile neşir sözleşmesi yapmaktan kaçınan Üstadımızın yeğeni rahmetli Abdülmecid Ünlükul'un kızı Saadet Kaynak Hanımefendi gelinen noktada, Risale-i Nurların neşrinde bir inkıtaya yol açmaması açısından bir muvafakatname verdi. Bu muvafakatname noter tarafından düzenlendi ve ilgili resmi kurumlara ulaştırıldı. Bu muvafakatname ile artık Risale-i Nurların sadeleştirilmesinin önü hukuken kesin olarak kapandı. Hiç kimse sadeleştirilmiş bir eser için bandrol alamayacak!"

Risaleleri sadeleştirmek cinayettir, Risale-i Nurlar neden sadeşetirilemez

Sadeleştirmede meydan okumalar (1)

http://www.yeniasya.com.tr/m-latif-salihoglu/sadelestirmede-meydan-okumalar-1_214552

Sadeleştirmede meydan okumalar (2)

http://www.yeniasya.com.tr/m-latif-salihoglu/sadelestirmede-meydan-okumalar-2_214563

Sadeleştirmede meydan okumalar (3)

http://www.yeniasya.com.tr/m-latif-salihoglu/sadelestirmede-meydan-okumalar-3_214579

Sadeleştirmede meydan okumalar (4)

http://www.yeniasya.com.tr/m-latif-salihoglu/sadelestirmede-meydan-okumalar-4_214595

Sadeleştirmede meydan okumalar (5)

http://www.yeniasya.com.tr/m-latif-salihoglu/sadelestirmede-meydan-okumalar-5_214620

Ceylan Çalışkan’dan Büyük Doğu’ya: “Sadeleştirmeden neşredin”

http://www.yeniasya.com.tr/kazim-gulecyuz/ceylan-caliskan-dan-buyuk-dogu-ya-sadelestirmeden-nesredin_216567

Risale-i Nur’u şerh ve izah nasıl olur?

http://www.yeniasya.com.tr/gundem/risale-i-nur-u-serh-ve-izah-nasil-olur_313328

Kültür Tarihçisi ve Araştırmacısı Dursun GÜRLEK: Sadeleştirmeye karşıyım

http://www.yeniasya.com.tr/elif/kultur-tarihcisi-ve-arastirmacisi-dursun-gurlek-sadelestirmeye-karsiyim_173709

Mücahit BİLİCİ: Risalelerin sadeleştirilmesi yanlış

http://www.yeniasya.com.tr/roportaj/mucahit-bilici-risalelerin-sadelestirilmesi-yanlis_181412

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 7374
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    29.1.2016 10:19:12

    SADELEŞTİRME için neden 30 MART 2014 kadar beklenildi.MENFAAT ORTAKLIĞI desek yanlış olurmu.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı