"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Sarsıcı teklif: İlahiyat fakülteleri kapatılsın

19 Haziran 2015, Cuma 10:18
'İlâhiyat Fakülteleri ve Din Eğitimi' başlıklı bir makale yazan araştırmacı Müfid Yüksel, 'İlahiyat Fakülteleri kapatılarak sağlıklı din eğitimi veren, yeni dini eğitim müesseseleri kurulmalıdır' dedi.

Müfid Yüksel'in facebook sayfasında paylaştığı yazının ilgili bölümü şöyle: 

"Elbetteki burada toptancı bir yaklaşımla önüne gelen İlahiyatçıyı suçlamak gibi bir amaç gütmemekteyim. İlahiyatçılar arasında, bu anlamda çok farklı bir seyir çizgisi içinde olan bir hayli kimse ve dostlarımız da var. Özellikle Tasavvuf alanında çalışan İlahiyatçılarda bu farklılık daha bariz bir şekilde göze çarpmaktadır. Bu kimseleri asla sözkonusu etmiyorum. Ancak, İlahiyat fakülteleri, seküler formasyonu ve yapısı gereği maalesef bu anlamda Dini alanda büyük oranda sıkıntı oluşturan bir işlev görmeğe devam etmektedir. Bu çerçevede Tevhid-i Tedrisat kanunu tartışmaya açılıp, icab ederse kaldırılmalı ve İlahiyat Fakülteleri kapatılarak sağlıklı Din eğitimi veren, sağlıklı  din adamı; dindar, zühd ve takvaya önem veren, sağlam akideye sahip uluslararası çapta allame yetiştirebilme zeminine sahip, yeni Dini eğitim müesseseleri kurulmalıdır."

Müfid Yüksel kimdir?

Bitlisli bir ailenin çocuğu olarak Muş’da doğdu. İlk ve orta öğrenimimi İstanbul’da tamamladı. Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden 1991 Şubatında mezun oldu. Yüksek lisans çalışmalarını yine aynı bölümde yürüttü. 1995-2001 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Başkan Danışmanı olarak görev yaptı. Halen serbest araştırmacı/yazarlık yapmaya devam etmektedir.

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 4609
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Gönül Dostu

    19.6.2015 17:29:42

    cok güzel acik bir ülke böyle bir ülke dunyada bulunamaz, herkez bir sey söyluyor ve yaziyor bu inkisaf ve degisik acilardan problere cözüm modellerinin inkisafina destek veriyor bu sekilde insanimizin düsünmesini sagliyor, ben ne evet nede hayir demem . KATMA DEGERI yüksek kaliteli DIN ADAMINA IHTIYACIMIZ var derim. Hörmetlerimle 4000 km den

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı