"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Satmazsanız kamulaştırma isteyeceğiz”

15 Mayıs 2021, Cumartesi 21:00
Bölge halkının direnişine karşın Rize İkizdere’de taş ocağı açma çalışmalarına başlayan Cengiz Holding, Kazdağı’nda işletmek istediği altın-bakır madenine tarlalarını satmayan köylülere mektup gönderdi.

Mektupta köylülere, “Gelin topraklarınızı satın yoksa Maden Kanunu uyarınca Bakanlığa başvurup kamulaştırma isteyeceğiz” yazdığı belirtildi.

Cengiz Holding, Kazdağı’nın Bahramiç tarafında yer alan Muratlar ve Halilağa köyleri arasındaki altın madeni ruhsatını Kanadalı Liberty Gold ve Teck Resorurces’dan 2019 yılında 55 milyon dolara aldı. Yöre köylülerinin yıllardır mücadele ettiği bu altın madeni projesi süreci Cengiz Holding tarafından alındıktan sonra hızlandı. Evrensel’in haberine göre, geçen günlerde şirketin avukatı tarafından maden çevresindeki köylülere gönderilen mektuplarda köylüler arazilerini şirkete satmaları, aksi taktirde Bakanlığa talepte bulunularak kamulaştırma talep edecekleri tehdidi dile getirildi. Yöre köylüleri şirketin pandemi yasaklarına rağmen eylül 2020 tarihinde yapmak istediği ÇED toplantısını protesto ederek yaptırmamıştı.

Okunma Sayısı: 1007
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İlhan

    16.5.2021 04:17:37

    İSRAİL de CERRAH MAHALLESİNDEKİ HANELERİNİ YAHUDİ İŞGALCİLERE KARŞI TERKEDİN,SATIN KARARI VEREN MAHKEMEDEN NE FARKI OLUR O ZAMAN BİZİM MAHKEMLERİMİZİNDE. Cengiz holding bağımsız yargıyı,yasaların herkese eşit olduğunu kime güvenerek çiğnediği ayan beyan belşidir.MADEN KANUNU İMİŞ,

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı