"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Şirinler ve Sünger Bob artık Kürtçe de konuşacak

26 Mart 2015, Perşembe 09:20
Türkiye’nin ilk özel Kürtçe çocuk kanalı ‘Zarok (Çocuk) TV’, Diyarbakır’da 21 Mart Nevruz Bayramı ile birlikte yayın hayatına başladı.

Türksat’tan 24 saat yayın yapan çocuk kanalı sayesinde çocuklar artık dünyaca ünlü çizgi film karakterlerini Kürtçe izleyecek. 

Türkiye’nin ilk özel Kürtçe kanallarından biri olan Denge TV’nin sahibi Behçet Sevim tarafından açılan kanalda, çizgi filmlerin dublajları ise profesyonel tiyatrocular tarafından gerçekleştiriliyor.

Kürtçe’nin Kurmanci, Zazaki ve Sorani lehçelerinde yayın yapan kanalda, çizgi filmlerin yanı sıra programlar da yer alıyor.  

Zarok TV Yayın Kurulu tarafından yapılan açıklamada, “Şirinler, Sünger Bob, Gumball, Adventure Time başta olmak üzere birçok çizgi diziyi Kürt çocukların da Kırmancki (Zazaki) ve Kurmanci dublajlarıyla izleyebilme imkanını sunuyor” denildi.

Okunma Sayısı: 2807
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı