"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarihî ağacı kesip bina diktiler

07 Kasım 2015, Cumartesi 14:12
İstanbul Kartal'da, koruma altında bulunan 450 yıllık iki çam ağacının bulunduğu arsaya bina dikildi. Tarihi ağaçlardan biri tamamen ortadan kaldırıldı, diğerinin tüm dalları kesildi.

Olay, Kartal Orta Mahalle Tümay Sokak'ta yaşandı. 2385 Ada 16 parselde bulunan ağaçlar, tarihi değer taşıdığı gerekçesiyle Anıtlar Kurulu tarafından korumaya alındı. Şehir imar planında halen görülen ağaçların yerine kısa sürede 5 katlı bina dikildi. 'Kesinlikle kesilemez ve yer değiştirilemez' raporu bulunan tarihi ağaçların nasıl kaldırıldığı bilinmiyor. 

İddialara göre Ankara'da hatırı sayılır bir kişinin araya girmesiyle ağaçlardan biri kesildi, diğeri de büyük oranda budandı. Ağaçların yerine yapılan daireler ise 400 bin liradan satılığa çıkarıldı.

Bölgede emlakçılık yapan Adem Gökalp, arsanın daha önce kendisine teklif edildiğini, ağaçların tarihi değerinin ortaya çıkması ve Anıtlar Kurulu'nda kayıtlarının ortaya çıkması nedeniyle arsayı satamadığını belirtti.

Etiketler: ağaç, kartal, arsa, bina
Okunma Sayısı: 3494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı