"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Tarihî kemere çivi çakıp pankart astılar

21 Mayıs 2015, Perşembe 14:04
AKP, tarihi Bozdoğan Kemeri'ne onlarca çivi ile tutturulmuş seçim pankartı astı.

AKP, İstanbul Fatih’te bulunan 1637 yıllık tarihi Bozdoğan Kemeri’ne (Valens Su Kemeri) onlarca çivi ile tutturulmuş seçim pankartı astı.

Kemerin iki tarafına asılan pankartlarda Davutoğlu’nun resminin yanında “Türkiye’nin kararı büyümenin devamı” ve “Birlikte daha güçlü” ifadeleri yer alıyor. 

ARKEOLOGLAR DERNEĞİ’NDEN AÇIKLAMA

Arkeologlar Derneği İstanbul Şubesi yaptığı açıklamada olaya tepki gösterdi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“PaleoBerkay Archaeology Pages de yayınlanan haberin ardından Valens su kemerine asılan seçim pankartını yerinde belgeledik. Su kemerinin iki cephesini neredeyse tamamen kapatan pankartın yapıya çok sayıda vida/çivi benzeri metal araçlarla sabitlendiği, vida/çivilerin doğrudan taş bloklar üzerine çakıldığı gördük.”

“Pankart yapı üzerinden fiziksel olarak tahribata neden olduğu gibi, kentin kültürel mirasının önemli bir parçasını da örterek gizlemekte, kültür varlığının algılanmasını olumsuz etkilemektedir. Üstelik her kültür varlığı gibi evrensel bir değer olan ve kamuya ait Valens su kemerini propaganda aracına dönüştürmektedir.”

“Bu konuda ilgili koruma bölge kurulu, yüksek seçim kurulu il başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli başvuruyu yaptığımızı belirtir. Kültür varlıklarının korunmasına dair beklenen hassasiyetin seçim sürecinde de geçerli olduğunu tüm siyasi partilere hatırlatırız.”

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 2652
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hüseyin İLHAN

    21.5.2015 14:49:54

    CAMİ leri dahi siyasetlerine alet eden bedbahtlardan ne bekliyoruz ki.RİSALELERİ,KUR'AN-I,DİNİ HASILI MUKADDESATI çirkin,necis ve menfaat üzerine bina ettikleri siyasetlerine alet edenlere DUR DEMEK İÇİN 7 HAZİRAN iyi değerlendirilmelidir.RABBİM AKP nin def'ini,def'nin hayra tebdilini memleketim,milletim ve islam alemi için nasibetsin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı