"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ulaştırma Bakanlığı'ndan flaş karar

11 Haziran 2016, Cumartesi 16:24
Terör örgütünün yollara mayın ve patlayıcı yerleştirerek gerçekleştirdiği saldırıların önüne geçmek için yol yapım işi belediyelerden alındı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, operasyon yapılan 7 ilçe merkezi ve Şırnak'taki tüm yolların Karayolları Genel Müdürlüğü'nce asfaltlanacağını açıkladı.

Milliyet Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, operasyon yapılan Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin, Dargeçit, Derik, Sur ilçeleri ve Şırnak kent merkezinde artık yolların Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılacağını, 7 ilçedeki ihale süreçlerinin de tamamlandığını anlattı. Arslan, Valiliklerin talebi doğrultusunda uygulamanın bütün bölgeye yayılabileceğinin de işaretini verdi.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki karayollarının durumu ile yol altına mayın döşenmesi konusunu değerlendiren Arslan şunları söyledi: "Şimdi Güneydoğu'da yollarla ilgili bir sıkıntı yok. Ancak operasyon yapılan ilçelerde, çukur kazılan yerlerdeki yolların sıcak asfalt yapılmasıyla ilgili toplam 7 ilçede ihaleler yapıldı, işe başlandı. Sadece Şırnak'la ilgili ihale hazırlığı devam ediyor. Güneydoğu'da belediyelerin yaptığı yollarda sıkıntılar yaşıyoruz. Özellikle o yolların hepsini şehir içi de dahil, Karayolları Genel Müdürlüğü marifetiyle ihalelerini yaptık, sıcak asfaltlarını biz yapacağız. Dolayısıyla bizim arkadaşlarımız işin başında olacak. Toplam 220 kilometre."

Valilikler ile yapılacak protokol çerçevesinde yol yapım çalışmalarının gerçekleştirileceğini belirten Arslan, "Cizre, Silopi, İdil, Nusaybin, Dargeçit, Derik, Sur. Diyarbakır, Mardin ve Şırnak valilikleri ile yapılan protokol çerçevesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla eşgüdüm halinde, koordinasyonla oradaki çalışmaları yürütüyoruz. Toplamda 7 ilçe ve Şırnak'ı kapsıyor. Valiliğin belirlediği öncelik çerçevesinde şu an işlemi yapıyoruz. Şırnak'ın ihalesi henüz yapılmadı. Operasyonlar sürdüğünden, bitince tespit yapacağız. İhale aşamasındayız" ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2090
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı