"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Vaka sayısı 1 ay içinde 5 bini bulabilir'

17 Mart 2020, Salı 11:36
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, salgındaki vaka sayısının 3-4 hafta içerisinde 5 bine ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Çin'in Vuhan kentinden dünyaya yayılan ve 11 Mart'ta Türkiye'ye de tespit edilen yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) ilgili Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, katıldığı Habertürk canlı yayınında virüs ve muhtemel vaka sayısıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vaka sayısının pik yapmasını ve sonrasında azalmasını beklediklerini söyleyen Azap, 5 bine ulaşmasını beklediklerini de dile getirdi.

Azap, "3-4 hafta içerisinde vaka sayısının 5 bin civarında olmasını bekliyoruz. Ama bu çok kritik sayı 30 bin bile olabilir, vatandaşlarımızın önlemleri alması lazım. Uyarılara dikkat etmesi lazım. Böyle olursa, 3-4 binde sayıyı sınırlı tutabiliriz" dedi.

'Henüz sokağa çıkma yasağına ihtiyacımız yok'

İnsanların birbirine 3-4 adımdan fazla yaklaşmaması gerektiğini söyleyen Azap, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bütün seçenekleri en ince ayrıntısına kadar tartışıyoruz ama bir önlem alırken, o aldığınız önlemin getirecekleri var, faydalar var. Bir de götürecekleri var. Sebep olacağı birtakım olumsuz sonuçlar var. Dolayısıyla bunları iyi düşünüp taşınmak lazım. Açıkçası bugün uzun tartışmaların sonunda henüz öyle bir noktada olmadığımız için, bir sokağa çıkma yasağı gibi bir şeye, İtalya'daki gibi bir duruma ihtiyacımız olmadığını düşündük.

Ama bu sosyal mesafeyi koruma meselesini sürekli hatırlatıyoruz. Zaten alınan tedbirlerin önemli bir kısmı tamamen bunu sağlamaya yönelik. Yani insanların birbirlerine bir metreden, 3-4 adımdan daha fazla yaklaşmasını engellemeye yönelik. Kalabalık mekanlarda bir arada durmalarını, havalandırması iyi olmayan yerlerde bir arada uzun zaman geçirmelerini engellemeye yönelik şeyler. Çünkü bu virüs, bu durumda çok kolay yayılıyor. Vatandaşlarımız da hep bunu düşünsünler. Bu tedbirler bunu sağlamak için alınıyor. Ona göre hayatlarını planlarlarsa, bu salgını çok fazla yayılma fırsatı bulamadan ülkemizde atlatabilir diye ümit ediyoruz."

Etiketler: vaka, koronavirüs
Okunma Sayısı: 1528
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • mert

    17.3.2020 15:31:07

    Arkadaş vaka sayısı 30 bini bulabilir diyor.Böyle durumlarda vaka sayısı artmadan acil ve sert tedbirler almak gerekir.30 bini gördüğünde hadi 15 gün sokağa çıkma yasağı yapalım dersen iş işten geçmiç olur.artık geçmiş olsun demekten başka çare kalmaz geçer mi onu da Rabbim bilir.Derhal ekonomik durumları ikinci plana atıp bir 15 gün herkes evinde oturmalı.Gerekirse emniyet personeli askeri personel saglık personeli ve de bankacılık sektörü yerinde kalarak karantina yapmalı.Oluşturulacak ekipler uygun bir donanımla bu kişilere lojistik sağlamalı .Çıkablecek vakalarda hastaneye bu ekiplerce taşınmalı.Allah devletimize zeval vermesin.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı