"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Virüsün akciğerlere verdiği zarar görüntülendi

14 Mart 2020, Cumartesi 14:09
Dünyayı etkisi altına alan corona virüsü kaynaklı covid-19 hastalığının akciğerlerde oluşturduğu hasar görüntülendi.

Kuzey Amerika Radyoloji Derneği’nin (RSNA) araştırmasında, corona virüsü görülen hastalarının akciğer tomografi ve röntgen görüntüleri yayınladı.

Yeni tip corona virüsünün ilk görüldüğü Çin’in Wuhan kentindeki 44 yaşında bir erkekten alınan röntgen görüntülerinde ‘opasifikasyon’ (buzlu cam görünümleri) denilen beyaz lekeler, hastalığın neden olduğu zatürreenin boyutunu gözler önüne seriyor.

(44 yaşındaki erkek hastanın röntgen görüntüleri)

İleri düzey zatürre teşhisi konulan hastanın, yüksek ateş ve öksürük şikayetiyle hastanede kontrol alındıktan bir hafta sonra hayatını kaybettiği belirtildi.

Tedavi sonrası semptomlar hafifliyor

(54 yaşındaki kadın hastanın akciğerlerinin görüntüsü)

54 yaşındaki bir kadından alınan transversal ve koronal bilgisayarlı tomografi görüntülerinde de lezyonların yaygınlaştığı görülüyor.   

Ateşi 38.5 derece ölçülen, nefes darlığı, öksürük ve halsizlik şikayetleri nedeniyle hastaneye yatırılan, ‘corona’lı bir kadında ise uygulanan doğru tedaviyle semptomların hafiflediği görülüyor. 

 

Etiketler: virüs, akciğer, zarar
Okunma Sayısı: 2819
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı