"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüzde 53: Demokratik bir ülke değiliz

06 Mayıs 2021, Perşembe 17:00
Dünyanın 53 ülkesinde demokrasi algısını ölçen 2021 Demokrasi Algı Endeksi’nin sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.

2021 Demokrasi Algı Endeksi araştırması kapsamında Türkiye’de 1028 kişiye sorular yöneltildi. Ankete katılanların yüzde 45’i Türkiye’nin demokratik bir ülke olduğuna inanıyor. Türkiye’de yeterince demokrasi olmadığını düşünenlerin oranı yüzde 53, yeterince demokrasi olduğunu düşünenlerin oranı yüzde 31, fazla demokrasi olduğuna inananların oranı ise yüzde 16 olarak ölçüldü. Hükümetin “ülkedeki küçük bir grup insanın” çıkarlarına göre hareket ettiğine inananların oranı yüzde 39. DW Türkçe’nin haberine göre, Türkiye’de yüzde 68’lik bir kesim ekonomik eşitsizliğin, yüzde 53’lük bir kesim seçimlerin adil olmaması ya da seçimlerde yolsuzluk yapılmasının ülke demokrasisini tehdit ettiğini ifade etti.

Okunma Sayısı: 1035
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı