"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

10 milyon Kürdü öldürecek miyiz?

25 Şubat 2016, Perşembe 11:46
CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, ülkenin tehdit altında olduğunu belirterek buna karşı bir milli birlik oluşturulması gerektiğini söyledi.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt, Türkiye'nin tehdit altında olduğunu savunarak, "Cumhurbaşkanı, liderler, 550 milletvekili bir araya gelmeliyiz, milli birlik oluşturmalıyız, bir an önce iç barışımızı tesis etmeli, kendi Kürtlerimizle barışmalıyız" dedi. 

Bozkurt, parlamentoda düzenlediği basın toplantısında, 93 yıllık cumhuriyet tarihinin, en ağır bunalım süreçlerinden birini yaşadıklarını savundu.

Ankara saldırısını, alıştırıldıkları, kanıksanan terör saldırılarından biri olarak görmediklerini belirten Bozkurt, "Gün, vahim yanlışlarla batağa saplanmış politikaları derhal değiştirme, hayallerle, tutkularla, hırslarla değil; akılla, ulusal çıkarlarla, bölge ve dünya gerçekleriyle siyaset üretme, devlet adamlığı basiret ve feraseti gösterme günüdür" ifadesini kullandı.

Bozkurt, son 6 ayda 300'ün üzerinde şehit verildiği, her yerinde bombaların patladığı, vatandaşların sokağa çıkmaktan korktuğu bir ülkede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Türkiye, dünyanın en güvenli ülkelerinden biridir" dediğini belirtti. 

Türkiye'nin, çoklu bir terör saldırısı ve çok uluslu bir düşmanlıkla karşı karşıya olduğunu savunan Bozkurt, "Bölgemiz, ülkemiz dünyadaki bütün istihbarat ajanlarının cirit attığı bir sahne adeta. Rusya, ABD, AB ülkeleri, bölge ülkeleri belli hesabı, planı var, o plan dahilinde yürüyor. Türkiye'nin planı ne, ne yapmak istiyor?" dedi.

Bozkurt, TBMM, kara, hava, deniz, jandarma kuvvet komutanlıkları, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, İçişleri Bakanlığı, Başbakanlık, Yargıtay binalarının tam ortasında bir lokasyon seçilerek yapılan saldırıda, 29 kişinin öldüğünü anımsatarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Cumhurbaşkanı'ndan başlayarak, Başbakan, hükümet yetkililerinden bütün muhalefet partilerine kadar bir araya gelmek ve ülkemizi çok uluslu saldırıdan ve çoklu terör hücumundan korumak için ortak bir dış politika, ülke çıkarlarına, ulusal birlik esasına dayalı milli birliktelik oluşturmak zorundayız. ABD bile, bölgeye gelip müdahalede, eylemde bulunacağı zaman koalisyon kuruyor. Rusya, ittifak kuruyor. Türkiye, Rusya, İran, Irak, Suriye, Yunanistan ile sorunlu. Böyle bir ortamda, içeride ulusal birlik oluşturamazsak, bu coğrafyada bu günler iyi günlerimiz diyeceğiz. İç birlikteliğimizi sağlayamazsak bugünler iyi günler."

Gelecekte Cumhurbaşkanı'ndan başlayarak, milletvekillerinden, sokaktaki vatandaşa kadar herkesin bu felaketli gidişin enkazı altında kalabileceği uyarısında bulunan Bozkurt, şunları ifade etti:

"Herkesi sorumlu davranmaya, bir araya gelmeye, TBMM'nin Gazi Meclisi olduğunu hatırlamaya, 550 milletvekili olarak sorumlu davranmaya, Meclis'te birliktelik oluşturmaya, ülkenin felaketli gidişine el koymaya davet ediyorum. Cumhurbaşkanı, Başbakan, liderler, 550 milletvekili bir araya gelmeliyiz, ülkemiz tehdit altında. Buna karşı milli birlik oluşturmalıyız, bir an önce iç barışımızı tesis etmeli, kendi Kürtlerimizle barışmalıyız. Ne yapacağız 10 milyon Kürdü öldüreceğiz, gaz odasına mı dolduracağız?"

Bozkurt, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın fezlekelerin raflarda kalmaması gerektiği yönündeki sözlerinin sorulması üzerine, HDP'nin aklını başına toplaması, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne bağlılık yemini etmiş insanların, o yeminin gereğini yerine getirmesi gerektiğini kaydetti. Bozkurt, Erdoğan'ın bu açıklamalarıyla TBMM'ye talimat verdiğini öne sürdü.

AA

Okunma Sayısı: 2328
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • süleyman bülbül

    25.2.2016 15:59:54

    10 milyon kürt 60 milyon türk elbette kardeştir. çünkü müslümanlar kardeştir. arada teröristler vardır.

  • süleyman bülbül

    25.2.2016 15:58:07

    chp zaten yukarıda sayılan ülkelerle hemhal kiminle birlik kuracak ? rusya işine gelir, suriye işine gelir, iran işine gelir, ırak işine gelir. Erdoğan Cumhurun başı öneride bulundu mu talimat sayılır. chp yada bu adamın kimlerle birlik olmak istediği belli.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı