"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

15 Temmuz gazisi, AKP’den adaylığını çekti

07 Mayıs 2018, Pazartesi 16:51
15 Temmuz darbe girişimi sırasında binlerce yurttaş, darbecilere karşı durmuş ve kendilerini siper etmişti.

Şehit olanların yanında yüzlerce kişi de yaralanmıştı. Cumali İbin, darbe gecesi askere karşı direnerek yaralanan ve gazi olan yurttaşlardan biri. İbin, 24 Haziran genel seçimleri için 2 Mayıs tarihinde AKP’den İstanbul 2. Bölge aday adaylığı için de başvuruda bulunmuştu. Ancak İbin, AKP’nin 15 Temmuz gazileri hakkındaki tasarrufuna tepki göstererek adaylıktan çekildiğini ve istifa ettiğini açıkladı.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan kampanya ile 15 Temmuz şehit aileleri ve gaziler için toplanan paraların ailelere dağıtılmadan 15 Temmuz Vakfı’na devredileceğini 15 Temmuz gazisi ile Cumhurbaşkanlığı Danışmanı Mustafa Varank arasında geçen bir telefon görüşmesinden öğrendiğini belirten Gazi Cumali İbin, “Şehit aileleri ve Gaziler parayı kullanamayacak kadar acizler mi? Bu vesile ile Ak Parti İstanbul 2’inci bölge millet vekili aday adaylığından istifa ettim genel merkezden. Saygıyla duyrulur” diyerek aday adaylığından çekildiğini duyurdu.

Okunma Sayısı: 4696
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı