"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“AB ile devam etmeliyiz”

24 Mayıs 2017, Çarşamba 23:43
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek AB’ye katılım yoluna devam edilmesi gerektiğini belirterek, “AB için daha fazla yapısal reform gerekiyor’’ dedi.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Antalya’nın turizm bölgesi Belek’teki Maxx Royal Otel’de, İsviçre merkezli Global Connection Media SA tarafından düzenlenen Uluslararası Medya Forumu 2017’ye katıldı.

Ekonomi ile ilgili sunum yapan Şimşek, ardından foruma katılan gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye’de gerçekliğin algıdan daha iyi olduğunu belirten Şimşek, ama bunun da istediği kadar iyi olmadığını kaydetti. İlk olarak gerçekliğin geliştirilmesi gerektiğini kaydeden Şimşek, bunun da yapısal reformlar gerektirdiğini belirterek “AB katılım yoluna devam etmemiz gerekiyor. Hukukun üstünlüğü, demokrasi standartları, aynı zamanda temel özgürlükler ve haklar açısından ve AB için daha fazla yapısal reform gerekiyor. İkincisi Türkiye’yi AB’ye bağlı tutmak. Üçüncüsü de daha iyi iletişim kurmamız gerekiyor. Türkiye büyük travmalar yaşadı. Yani aslına bakarsanız darbeler her yıl olan şeyler değil. Terör çok büyük zorluk çıkarıyor.” ifadelerini kullandı.

“Rusya ile neredeyse bütün sorunlar çözüldü”

Şimşek, önceki gün Türkiye ile Rusya arasında imzalanan anlaşmaların iki ülkenin çıkarına olduğunu söyledi. Rusya ile neredeyse bütün sorunları çözdüklerini kaydeden Şimşek, doğru yolda ilerlediklerini kaydetti. Şimşek, “Rusya ile neredeyse Kasım 2015 öncesi dönemine geçmiş durumdayız. Rusya çok önemli bir komşu, çok önemli bir ticaret ortağı. Biz tabi ki bunun devam etmesini ve gelişmesini istiyoruz. Domates gibi şeylere falan takılıp kalmak istemiyoruz” dedi.

***

Konuyla ilgili içerikler:

Okumak için tıklayınız:

Bizim tercihimiz her şeye rağmen yolumuza AB ile devam etmektir

AB üyeliği milletin hakkı

Avrupa Birliği ve İslâmın geleceği

AB kazanımları kaybedilmesin

Bunlar da Avrupalı

Türkiye, AB üyelik sürecini devam ettirmek arzusundadır

İhracat rakamları açıklandı: AB'ye yapılan ihracatta dikkat çeken artış...

Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye ile ilgili flaş açıklama...

''Türkiye ile diyaloğa devam etmeliyiz''

AP'de 'Türkiye' gündemi: ''Bu durum her iki taraf için de sinir bozucu"

Türkiye’nin menfaatleri için

Dünyadan kopuyoruz

TÜSİAD: Çok olumsuz bir gelişme

Başbakan Yardımcısı Şimşek: Batı’nın bir parçası olmaya da devam edeceğiz

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik: AB bize çok şey kazandırdı

Mehmet Şimşek: Batı’dan uzaklaşılıyormuş gibi algılandı; AB ile ilişkiler düzelecek 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci: Terör örgütlerini sevindirmeyeceğiz, Avrupa ile dostluğumuzu geliştireceğiz

Okunma Sayısı: 2248
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Kim doğru

    26.5.2017 08:06:24

    Hani atıp tutuyordunuz

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı