"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'AB liderler zirvesinde Ankara'ya yaptırım konusu görüşülecek'

06 Eylül 2020, Pazar 17:01
Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Yves Le Drian 24-25 Eylül'de gerçekleşmesi planlanan Avrupa Birliği liderler zirvesinin en öncelikli konusunun Doğu Akdeniz'de yükselen tansiyon ve Ankara'ya uygulanabilecek yaptırımlar olacağını açıkladı.

"Bu ayın sonunda Avrupa Konseyi'nde gündemde Türk dosyası olacak" diyen Fransız Dışişleri Bakanı, "Bu Türk dosyasını birkaç gün önce diğer dışişleri bakanları ile birlikte Berlin'de, Türkiye'ye karşı misillemede bulunmak için kullanılabilecek tüm yaptırım seçeneklerini sıralamak için hazırladık" dedi.

Türkiye'nin Doğu Akdeniz konusunda müzakere kapasitesini zirveye kadar kanıtlamasını istediklerini belirten Fransız bakan, "Bu konunun görüşülebilmesi için Türkler çaba göstermelidir. Bu mümkündür! Bu yapılırsa ortadaki sorunların çözümü için ilerlenebilir" açıklamasında bulundu.

Ankara'ya karşı ekonomik yaptırımlar kapıda mı?

Ankara'ya karşı uygulanabilecek yaptırımların içeriği hakkında detay vermeyen Le Drian, "Seçeneksiz değiliz. Bir dizi kararı uygulamaya sokabiliriz ve bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan çok iyi biliyor" dedi.

Euronews Türkçe

Etiketler: AB, Türkiye, yaptırım
Okunma Sayısı: 4494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı