"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Akif Çağatay Kılıç, ODTÜ'deki gerginlikle ilgili konuştu

27 Aralık 2015, Pazar 14:32
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) yerleşkesinde yaşanan gerginliğe ilişkin, "Bu ülkede, bu milletin artık bu şekilde birbirine düşürülemeyeceğini çok iyi anlasınlar. Biz herkesin inancını, herkesin fikrini açık söyleyebilmesi, inancını yaşayabilmesi için gece gündüz çalışıyoruz" dedi.

Kılıç, partisinin Samsun, Atakum'daki Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezinde düzenlenen 64. İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginlik

Yaptığı konuşmada son günlerde özgürlük anlayışı ile ilgili bir takım sıkıntılar yaşandığını ifade eden Kılıç, ODTÜ yerleşkesinde yaşanan gerginliğe ilişkin ise şu, ifadeleri kullandı:

"Bu konuların takipçisi olarak konuyu yakın inceliyoruz. Bahsettiğim konu Orta Doğu Teknik Üniversitesi içerisinde yaşanan bir gerginlik. Namaz kılan gençlerimizle alakalı olarak orada yaşanan bir sıkıntı. Bunu zaten YÖK Başkanımız bu konudaki çalışmalarına üniversite rektörüyle başlamış durumda. Bu biliyorsunuz ki üniversite rektörünün sorumluluk alanına giren bir şey. Kendi üniversitesinin içerisindeki öğrencilere fikir özgürlüğü hürriyetinin, yaşam hakları, düşünceleri, inançları doğrultusunda fikirlerini ifade etme ve hayatlarını inançları doğrultusunda yaşama hakkının korunması, herkese eşit mesafede olmak rektörün sorumluluğudur, görevidir. Ama aynı zamanda şunu da söylüyorum öğrencilerimiz ve gençlerimiz arasında bu tip bir ayrımın da olmaması noktasında herkesin üzerinde bir sorumluluk vardır. Kimse kimseye inancı gereği kıldığı namazdan dolayı böyle bir şey yapamaz. Böyle bir şey yok. Herkesin özgürlük alanı vardır, hayatı ile alakalı özgürlük alanı, inançları ve düşünceleri."

"Tabi biz bunun Türkiye’de en iyi oluşması için en iyi ortamda yaşanması için en olgun şekilde yaşanması için çok çaba sarf ettik. Biz eğer üniversitelerdeki, eğitimdeki başörtüsü sorununu çözdüysek bunu niye yaptık?" diyen Bakan Kılıç, şunları kaydetti:

"Demokrasiye, hürriyete ve kişisel haklara inandığımız için yaptık. Herkesin istediği şekilde üniversitelerimizde eğitimini görebilmesine inandığımız için yaptık. Bunu gerçekleştirdik. Bu zaten Türkiye’de suni bir gündemdi. Suni olduğu için de zaten çözüldüğü andan itibaren de hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Milletin içerisinde zaten böyle bir konu yoktu. Bu da yok. Bu da suni bir şey. Birileri orada bir şeyleri provoke etmeye, karıştırmaya çalışıyor. Ama şunu unutmasınlar, bu ülkede, bu milletin artık bu şekilde birbirine düşürülemeyeceğini çok iyi anlasınlar. Biz herkesin inancını, herkesin fikrini açık söyleyebilmesi, inancını yaşayabilmesi için gece gündüz çalışıyoruz. Ecdadımız bunu 500 sene önce yapmış inanç ve fikir hürriyetini ortaya koyarak.  Dolayısıyla biz bugün ancak daha ileriye gidebiliriz, geriye gidemeyiz. Dolayısıyla bu sorumlulukta gerekli yerlerdeki sorumluluk makamında onların yapması gereken bir çalışmadır, biz bunun takipçisi olacağız."

Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı devam etti.

AA

Okunma Sayısı: 1494
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı