"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'de kongre tarihi netleşti

05 Mayıs 2016, Perşembe 11:38
Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından AKP'de olağanüstü kongreye gidiliyor. Davutoğlu'nun AKP MYK'sı ile toplantısı 50 dakika geç başladı ve 1 saatten kısa sürdü. MYK'da kongrenin 22 Mayıs'ta toplanması ve sadece genel başkan seçimi yapılması eğilimi çıktı. Kesin açıklamayı Davutoğlu yapacak.

AKP'de olağanüstü kongreye gitme kararının ardından gözler Başbakan Davutoğlu'nun yapacağı açıklamada. Davutoğlu, AKP Genel Merkezi'ndeki Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısına katıldı. Başbakanın 50 dakika geç geldiği toplantı 38 dakika sürdü. Toplantıdan kongrenin 22 Mayıs'ta toplanması ve sadece genel başkan seçimi yapılması eğilimi çıktı. 

Kesin kararı, toplantı sonrası açıklama yapacak olan Davutoğlu duyuracak. 

AKP'de kongreye gidilmesi kararı dünkü Erdoğan-Davutoğlu görüşmesinin ardından geldi. 

Beştepe'de 1 saat 40 dakika süren ve anlaşmazlıkla sonuçlanan görüşmeden olağanüstü kongre kararı çıktı. Kongre muhtemelen 28 Mayıs'ta yapılacak.

Kongre takviminin MYK toplantısında belirlenmesi bekleniyor.

Davutoğlu ve Erdoğan'ın programları

Davutoğlu, MYK toplantısı ve ardından yapacağı basın açıklamasının ardından devlet günü dolayısıyla saat 14.00'te Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, saat 14'te Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'yı cumhurbaşkanlığı sarayında kabul edecek.

Saat 15.00'te Katar'ın Savunmadan Sorumlu Devlet Bakanı Halid Bin Al Attıyah'ı ve bunun ardından da saat 16.00'da MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı kabul edecek olan Erdoğan, saat 20.00'de ise Dolmabahçe Sarayı'ndaki Uluslararası Yüksek İdari Yargı Mercileri Birliği Kongresi Gala Yemeği'ne iştirak edecek. Cumhurbaşkanı'nın Beştepe'deki görüşmeleri basına kapalı olarak gerçekleştirilecek.

Etiketler: davutoğlu, akp, myk
Okunma Sayısı: 3599
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • vefa umurca

    5.5.2016 12:28:25

    yazdan bu tarafa çok ilgilenmiyordum amma. geç kalmış bir karar. kişiliğini başkasına veren birde nemalanma durumu gözüktüğü kadar çok yok. artık bu millet görsün görmez ise, durum çok kötü.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı