"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP’den sosyal medya kuralları: Biz uyacağız, siz de uyun

02 Mayıs 2020, Cumartesi 19:41
AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, partisince hazırlanan “Sosyal Medya Etik Kuralları”nı açıkladı.

Ünal, kurallara partisinin mensuplarının uyacağını bildirerek, diğer siyasî partilerden de aynı hassasiyeti göstermelerini istedi. Açıklamada, sosyal ağlarda zarara yol açan sorunlar göz önünde bulundurularak belirlenen etik kurallar şu şekilde sıralandı: “Saygılı, hakaret ve nefret söylemi barındırmayan bir dil ve üslûp kullanılması. Diğer kullanıcıların özgürlük alanlarını kısıtlayacak, saldırgan tutumlar içeren paylaşımlardan kaçınılması. Kullanıcıların kişilik ve görüşlerine saygılı olunması. İnsan onurunun temelinde yatan özel yaşamın gizliliği hakkının ihlal edilmemesi. Sözlü şiddet ve tehdit içerikli paylaşımlarda bulunulmaması. İfşa, taciz ve siber zorbalık oluşturan eylemlerin yapılmaması. Şeffaf olunması, sosyal medya mecralarında, anonim hesaplar kullanmayarak açık kimlikle, gerekli hukuki sorumluluğu üstlenerek ve gerçek kişiler olarak bulunulması.”

Manipülasyon ve yalana prim verilmesin

Açıklama şu şekilde devam etti: “Sahte isimler üzerinden paylaşımlarda bulunan hesaplara itibar edilmemesi, bu hesapların görünürlüğünün artırılmaması. Kimi hassas dönemlerde toplumda infial yaratacak, genel bir korku ve endişe iklimi oluşturacak paylaşımlardan kaçınılması, paylaşımlarda sağduyunun korunması. Teyide muhtaç bilgilerin gerçekliğinden emin olunmadan paylaşılmaması, bilgilerin doğruluğu için meselenin muhataplarının, resmi kurum ve kuruluşların açıklamalarının takip edilmesi, manipülasyon ve yalana prim verilmemesi. Alıntı yapılıyorsa, bilginin alıntılandığı kaynağın referans gösterilmesi. Toplumsal ahlaka aykırı içerik oluşturulmaması ve bu tarz içeriklerin yayılmaması.”

Etiketler: AKP, sosyal medya, kural
Okunma Sayısı: 4652
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ömer Selim

    3.5.2020 05:18:48

    Böyle açıklama yaptıysalar kesin hakaret, kin ve tehdit içerikli şeyler paylaşacaklardır. Çünkü şimdiye kadar ne dedilerse tersini yaptılar. Özgürlük dediler bir sürü insan haksız yere hapiste. Beni başkan yapın dolarla nasıl mücadele edilir görün dediler, doların hali ortada. Bedelli askerlikte bile ben şehit annelerinin yüzüne nasıl bakarım edebiyatı yaptılar çok geçmeden müjde bedelli açıklıyorum dediler. Yap işlet devret cebimizden kuruş çıkmayacak dediler, hazine hesabını doğrultamıyor. Anlayacağınız böyle dedilerse, sosyal medyada çok çirkefleşeğiz demek istemişlerdir bunlar...

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı