"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP, eğitimin temel problemlerinin hiçbirini çözemedi

28 Eylül 2015, Pazartesi 16:38
Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, ülkenin en önemli problemlerin başında eğitimin geldiğini vurgulayarak, AKP iktidarları döneminde eğitimin temel problemlerinin hiçbirinin çözülemediğini belirtti.

Destici, yaptığı yazılı açıklamasında hala batının yakalamış olduğu eğitim normlarının yakalanamadığını, milli ve manevi değerlerden de hızla bir kopuşun olduğunu üzülerek gördüklerini kaydetti.

Destici, “Gayri ahlakilik dediğimiz ahlak dışı davranışlardaki artışta bunun cabası. İlkokullarımızda, ortaokullarımızda ve liselerimizde maalesef öğrencilerimiz kötü alışkanlıklarla tanışıyorlar. Sigara, uyuşturucu ve alkol gibi kötü alışkanlıklarının, alışkanlık haline getirmişlerin terk edeceği eğitim yuvaları maalesef buralarda bu alışkanlıklarla tanışıyorlar. Ülkeyi yönetenler, eğitimin başındakiler maalesef buna bir çözüm bulamadılar.” dedi.

ÖĞRENCİLERİN HAKSIZ BİR ŞEKİLDE FIRSAT EŞİTLİĞİ ENGELLENDİ

Destici, bütün bu ortam içerisinde eğitimin başında bulunanlar öğrencilerin, dışarıdan takviye aldıkları dershane oluşumuna da büyük darbe indirildiğine vurgu yaparak, şöyle devam etti:

“Maalesef orada da öğrencilerin haksız bir şekilde fırsat eşitliği engellendi. Parası olan özel hoca tutacak, takviye alabilecek. Ama imkânı olmayan bundan yararlanamayacak. Burada mutlaka bir çözümün bulunması gerekiyor. Bütün bu problemlerle birlikte biz yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlıyoruz.

Her ne kadar mevcut iktidarın şuanda eğitim sistemimizin başına getirdikleri insanların verecekleri bir şey kalmasa da biz öğrencimize, öğretmenimize, velilerimize ve eğitim camiamızdaki diğer kişilere güveniyoruz. İnşallah hep birlikte eğitimdeki bu noksanlıkların ortadan kaldıralım.” 

AHLAK, HERŞEYİN BAŞIDIR

“Ahlak her şeyin başıdır.” diyen Destici, “Ahlak, maneviyat olmadan siz bir öğrenciyi neyle donatırsanız donatın, ondan netice alamazsınız. Onu başkaları kullanır. Çocuklarımız ve öğrencilerimiz maneviyatlarına, milli değerlerine, dini değerlerine sahip olacaklar. Ahlaklı olacaklar. Onun yanında, tabi bir bilgi toplumunda nelere sahip olması gerekiyorsa bütün bu bilgilere de donanması gerekecekler.” ifadelerini kullandı.

Okunma Sayısı: 2238
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı