"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP'li bakanlar 'Bahçeli' üzerinden MHP tabanına göz kırpmaya devam ediyor

05 Ekim 2015, Pazartesi 13:29
Siyasetçiler koalisyon kuramama beceriksizliğini birbirlerinin üzerine atmaya devam ediyor.

Koalisyon üzerinden eleştirilere Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da katıldı. Eroğlu'nun hedefindeki isim MHP Lideri Devlet Bahçeli'ydi. Eroğlu, Bahçeli eleştirileri üzerinden MHP tabanından da oy istemeyi ihmal etmedi.

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, 7 Haziran seçimlerinde koalisyon ve hükümete dışarıdan destek verme gibi konularda bütün önerilere ‘hayır’ diyen MHP lideri Devlet Bahçeli’ye 1 Kasım seçimlerinde de milletin 'hayır' diyeceğini söyledi.

Bakan Eroğlu, 1 Kasım seçim çalışmaları kapsamında bugün sabah saatlerinde seçim bölgesi ve memleketi Afyonkarahisar’a geldi.

Bakan Eroğlu, programı kapsamında ilk olarak parti teşkilatlarının katılımı ile gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya katıldı

Eroğlu, 7 Haziran seçimleri sonrasında Bahçeli’nin hükümet kurma konusunda takındığı tutumu eleştirdi. MHP tabanından da oy isteyen Eroğlu,

“MHP lideri Bahçeli biliyorsunuz. Aslında koalisyonla ilgili çalışmalarda parti tabanı AK Parti ile koalisyon kurulmasını istiyordu. Fakat karşı çıkan kişi Bahçeli oldu özellikle. Rahatsız bir tutumla buna mani oldu. Üst aklın direktifi doğrultusunda önce ‘seçime gideceğim’ dedi. Sonra ‘dışarıdan destek vereceğim’ dedi.

En sonunda gidildiği zaman ‘ne koalisyon isterim, ne hükümete katılırım, ne de seçim hükümetine milletvekili veririm, ne de erken seçime giderim. Hepsine 'hayır' dedi. Başka bir izah yok. Dolayısıyla da millet de 1 Kasım’da Bahçeli’ye ‘Hayır, hayır, hayır’ diyecek inşallah.” dedi.

Bakan Eroğlu, seçimler için teşkilat üyelerine seslenerek parti beyannamesinin vatandaşlara iyi anlatılmasını istedi.

Koalisyon beceriksizliğini birbirlerinin üzerine atmaya başladılar

AKP Genel Başkan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 7 Haziran sonrası koalisyon kurulamamasından MHP'yi sorumlu tuttu.

Koalisyon hükümeti kurulmaması yönünde Bahçeli’nin tavrını eleştiren Bozdağ,

"Başbakanımızın kendilerine götürdüğü 4 teklif; 'Gelin koalisyon hükümeti kuralım. Kabul görülmez ise seçim tarihi belli bir geçici koalisyon hükümeti kuralım. Eğer bu da kabul görmezse o zaman seçim tarihi belli bir azınlık hükümeti kuralım. Eğer bu da kabul görmezse Türkiye Büyük Millet Meclisini kendi sorununu çözemeyen bir meclis pozisyonuna düşürmeyelim, seçim kararı alalım' şeklinde oldu.

Daha Sayın Başbakanımız ağzını açmadan Sayın Bahçeli

'Koalisyona yoğuz, seçim tarihi belli koalisyona ona da yoğuz, azınlık hükumetine, seçim tarihi belli olmak kaydıyla ona da yoğuz, eğer AK Parti olarak Parlamento'ya erken seçim kararı getirirseniz ona da oyumuz hayırdır' diyerek bütün kapıları kapattı. Her zaman Türkiye'de sorun çözen noktada duran Sayın Genel Başkan bu sefer ne düşündü, hangi matematik hesapları yaptı bilmiyoruz ama Türkiye'nin önünü kilitleyen, Türkiye'yi yeniden seçime mecbur eden Türkiye'yi geçici hükümete mahkum eden bir irade ortaya koydu." diye konuştu.

http://www.yeniasya.com.tr/politika/koalisyon-beceriksizligini-birbirlerinin-uzerine-atmaya-basladilar_359796

Okunma Sayısı: 1898
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı