"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

AKP, PKK ile 'Stratejik Ortaklık'a geçmiştir

01 Mart 2015, Pazar 10:11
Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Öcalan'ın silah bırakma çağrısını yorumladı.

Uysal'ın açıklamaları şöyle:

"PKK terör örgütü ele başı Abdullah Öcalan'ın yaptığı ve büyük bir algı ile "silah bırakma" olarak anılan çağrı, iktidarın meşru hale getirdiği, adı "parti" kendi terörist bir organizasyonun, devlet eli ve dili ile yapılmış kongre çağrısından ibarettir. Stratejikve tarihi bir karar" verilecek denen açıklama ile örgüt, iktidarın temsilcilerini ve bürokratlarını basın ilan kurumu olarak kullanmakta, İktidar Partisi ise 2015 hedefleri için seve seve kullanılmaktadır.

Örgütün fikri dayanaklarından biri olan Mao'nun "Ateşkes barışın değil savaşın stratejisidir" sözü mevcut durumu anlatmaya yetmektedir. Ancak savaşan taraflar değişmiştir, PKK bu ülkenin kadim haklarına, Türkiye Cumhuriyeti'ne savaşına devam etmekte, İktidar ise bu savaşta ortaklık etmektedir. İktidar ve Stratejik ortağı PKK, kendi hedeflerine yönelik bir oyalama çabası içerisinde, "Muammalar Manzumesi" diyebileceğimiz bir süreci yürütmekte, İktidar, milletin temel hak ve hürriyetlerini PKK ile müzakere meselesi haline getirmektedir.

Terörü bir "hayat sahası" olarak addeden, hayati olarak gören PKK ve sorunlardan semiren iktidar zaman kazanma kabilinden adımlarına bir yenisini eklemiştir."

Haber Merkezi

Okunma Sayısı: 1723
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı