"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

‘Atma’ Canikli

19 Temmuz 2017, Çarşamba
“OHAL’de bir daraltma, engelleme, sınırlandırma söz konusu olmamıştır”

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, “Bir daraltma, engelleme, sınırlandırma söz konusu olmamıştır” diyerek OHAL’in gerekliliğini savundu.

Canikli ayrıca 111 bin 240 kişinin ihraç edildiğini, kesinlikle bir mağduriyet olmadığını belirterek, ispat edemedikleri fakat örgüt bağlantıları olan çok sayıda kişinin olduğunu iddia etti. 15 Temmuz sonrasında çok vahim ve karanlık bir olaylar zincirinin ve hedeflerin olduğunun görüldüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, bugüne kadar OHAL uygulamaları neticesinde özgürlük alanı daraltılan, temel hak ve hürriyetleri kullanılması sınırlandırılan, engellenen ve ertelenen hiçbir kişinin bulunmadığını iddia etti. Canikli, Hükümet adına yaptığı konuşmada, OHAL’in, 15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından 20 Temmuz 2016’da uygulanmaya konulduğunu anımsatarak, doğal olarak OHAL’in bütün boyutlarıyla konuşulduğunu, tartışıldığını ve değerlendirildiğini söyledi.

OHAL’i hiç kimse hissetmedi

Başbakan Yardımcısı Canikli, şu görüşlere yer verdi: “Çünkü OHAL, esas itibarıyla bu özgürlük alanlarının daraltılması, kişilerin kullandıkları temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasına imkan verdiği için geçmişte kullanılmıştır, uygulanmıştır, hayata geçirilmiştir. Ama bu dönemde bunların hiçbir tanesinde sınırlandırıcı, tahdit edici bir uygulama söz konusu olmamıştır. O nedenle rahatlıkla söyleyebiliyoruz. OHAL’i hiç kimse bu anlamda hissetmedi. Ne yaşam biçimi, ne düşünce itibarıyla bu özelliklerinden dolayı hiç kimseye ayrıcalıklı, farklı bir muamele söz konusu olmamıştır. Bir daraltma, engelleme, sınırlandırma söz konusu olmamıştır. Bunun aksini gösteren bir tane örnek yoktur. Genel uygulamalar çerçevesinde OHAL ilanından önce de uygulanan bir takım düzenlemeler, kararlar, kurallar söz konusudur. O çerçevede alınan kararlar, uygulamalar vardır. Ama onun dışında özel olarak son bir yıllık dönemde, OHAL ilanının başladığı dönemden bugün kadar bu anlamda herhangi bir daraltıcı düzenleme hayata geçirilmemiştir.”

Delillerle ispat edemiyoruz ama…

Canikli, “Dolayısıyla OHAL ilanı gerekliydi, şu anda da bu mücadele bitmemiştir. Çünkü saldırılar devam ediyor. Halen hem içeride, hem dışarıda bu terör örgütleriyle, dünyanın en kanlı 3 terör örgütüyle mücadele devam ediyor. Dolayısıyla OHAL’in ilanının şartlarının oluşumuyla ilgili hiçbir tereddüt söz konusu değildir.” ifadesini kullandı. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ’nün darbe girişiminin ardından 111 bin 240 kişinin ihraç edildiğini, kesinlikle bir mağduriyet olmadığını belirterek, “Delillerle ispat edemiyoruz ama bugün kamuda ihraç edilenden daha fazla bu örgüte bağımlı, örgütle irtibatlı ve örgütün talimatlarını sorgusuz sualsiz yerine getirecek kadar kalbini, ruhunu, aklını oraya teslim etmiş kamu çalışanı olduğunu biliyoruz” dedi.

 

Etiketler: nurettin canikli, ohal
Okunma Sayısı: 9975
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Hasan unlu

    19.7.2017 12:35:35

    Nereden turedi bu insanlar Allahim akil disi konusmalar. Allah bu millete yardim etsin.

  • halim şen

    19.7.2017 11:12:50

    demek mağdur yok öyle mi sen benim uykusuz geçen tek gecemin hesabını yine veremezsin Allah yardımcınız olsun unutmayın ki sahipsiz bilip zulmettiğiniz insanların bir sahibi var Allah a.c

  • Serdar celik

    19.7.2017 09:16:46

    Magdur yok oylemi .? Bunu o bi de allaha soylese ...?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı