"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakan Eroğlu: PKK en büyük kötülüğü Kürtlere yapıyor

14 Eylül 2016, Çarşamba 15:50
PKK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanlara zulüm ettiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Terör örgütü en büyük düşmanlığı bölgede yaşayan Kürtlere yapıyor. Bölge halkı da artık huzur istiyor" dedi.

Kurban Bayramı'nı memleketi Afyonkarahisar'da geçiren Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Dinar Kaymakamlığı'nın düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Bakan Eroğlu, tören öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı. İçişleri Bakanlığı tarafından Doğu ve Güneydoğu illerindeki 28 belediyeye kayyum atanmasını değerlendiren Eroğlu, hükümetin bazı gelişmelere kayıtsız kalamayacağını, bu nedenle de kayyum atadığını ifade etti.

Eroğlu, "Çukur siyaseti döneminde de bu belediyeler iş makinelerini, kamyonlarını terör örgütü lehine sefer ederek, o araçlarla patlayıcı madde döşediklerine maalesef şahit olduk. Bu duruma hükümetimiz kayıtsız kalamazdı. Sonucunda da kayyum atandı. Oralarda da vali yardımcıları ve kaymakamlar görev yapacak" dedi.

'EN ÇOK KÜRTLERİN DÜŞMANI'

PKK terör örgütünün Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaşayanlara zulüm ettiğini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, terör örgütünün en büyük düşmanlığı bölgede yaşayan Kürtlere yaptığını söyledi. Bölge halkının da artık huzur istediğini aktaran Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Bölgenin kalkınması için her şeyi yapacağız. Ayrıca terör de mutlaka temizlenecek. Zaten oradaki vatandaşlar da huzur istiyor, devlet otoritesini kullansın istiyor. Artık PKK terör örgütünü lanetliyor. Zaten PKK terör örgütü en çok Kürtlerin düşmanı. Dolayısıyla kalkıp da onların Kürtlerin hamisi gibi gözükmesi yanlış. En çok onlara zulüm ediyor, onları öldürüyor. O bölgedeki vatandaşlarımızı PKK terör örgütünün zulmünden kurtarmak, onların canını, malını ve ırzını korumak için bütün emniyet güçlerimizle oradayız. O vatandaşlarımızı inşallah PKK zulmünden kurtaracağız. Terör örgütü de kesinlikle bitecek. Şu anda zaten emniyet güçlerimiz, askerlerimiz, özel harekat, özel kuvvetler orada sürekli operasyon yapıyor. Şehirlerdekiler temizlendi. Kırsal alanda şu anda büyük operasyonlar devam ediyor. İnşallah kısa zamandı terörü etkisiz hale getireceğiz."

Bakan Eroğlu açıklamalarının ardından protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Vatandaşlara 15 Temmuz darbe girişimi sırasında sergiledikleri tutumdan dolayı teşekkür eden Bakan Eroğlu, "Pek çok ülkenin aksi yöndeki beklentilerine rağmen darbe girişimine rağmen Türkiye ekonomik büyümesini devam ettirdi. 4'e yakın büyüme gerçekleştirdik. Büyümemiz dört dörtlük devam edecek" dedi.

Bakan Eroğlu, Dinar İlçesi'nin ardından Haydarlı Beldesi ile Doğanlı, Göçerli, Yıprak ve Kınık köylerindeki bayramlaşma törenlerine de katıldı.

DHA

Etiketler: pkk, veysel eroğlu
Okunma Sayısı: 1501
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı