"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bakandan garip şikâyet

31 Temmuz 2017, Pazartesi
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP döneminde 135 maddesi değiştirilen Kamu İhale Kanunu dolayısıyla ihalelerin maliyetin altında fiyat verenlere verildiğini belirterek kanunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

OLMADI BİR KERE DAHA

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AKP döneminde 135 maddesi değiştirilen Kamu İhale Kanunu dolayısıyla ihalelerin maliyetin altında fiyat verenlere verildiğini belirterek kanunun tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi. Bakan Tüfenkci, Kamu İhale Kanunu’na ilişkin, “Gerçekten maliyetinin çok altında fiyat verenlere, yasadan dolayı ihaleyi vermek zorunda kalıyorsunuz. Ondan sonra da maliyeti iki veya üçe katlayarak binayı bitirmek zorunda kalıyorsunuz ve bunu proje değişikliklerine gitmek zorunda kalarak yapıyorsunuz. Bu, Kamu İhale Yasası’nın da bu anlamda bir kez daha esasında gözden geçirilmesi gerektiğini gösteriyor” dedi. Tüfenkci  bir süre önce hizmete sunulan Yazıhan Hükümet Konağında incelemelerde bulundu. Türkiye Cumhuriyeti’nin görünen yüzü hizmet binaları olsun diye daha modern ve medeniyetimizin izlerini taşıyan yapıları teker teker hayata geçirdiklerini vurgulayan Tüfenkci, Kamu İhale Yasası’nın değişmesi gerektiğini belirterek Yasanın bir kere daha gözden geçirilmesi gerektiğini söyledi.

 

MEHMET ŞİMŞEK: 135 MADDESİ DEĞİŞTİRİLDİ

2014 Kasım ayında CHP Milletvekili Faik Öztrak, TBMM’de yazılı bir soru önergesi vererek Kamu İhale Kanunu’nun kaç defa değiştirildiğini sormuştu. O dönemde Maliye Bakanı olan Mehmet Şimşek ise kanunun 32 kez ve toplam 135 maddesinin değiştirildiğini açıklamıştı.

Okunma Sayısı: 5723
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı