"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Başbakan'ın 'Attığı adımdan geri dönmez' dediği Fidan niye geri çekildi?

10 Mart 2015, Salı 15:30
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.

Oktay Vural, Türkiye’nin bir kukla başbakan zihniyetiyle yönetilemeyeceğini belirterek, “Emir komuta zihniyetiyle yönetilemez. Millet egemenliği vasilere bırakılamaz. Vasi yönetimi ile olmaz. Sorulması gereken sual, Başbakan'ın 'Attığı adımdan geri dönmez' dediği Hakan Fidan niye aday oldu, niye geri çekildi, niye geri adım attı, adaylık istifası neyin blöfüydü, neyin karşı restiydi. Adaylık ve karşı çekilmede hangi pazarlıklar yapıldı. Erdoğan-Davutoğlu arasındaki Hakan Fidan polemiklerinde kim kimi test etti. Gerçekten devlet geleneği açısından ve siyaset açısından utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız.” dedi. 

Oktay Vural, eski MİT Müsteşarı Hakan Fidan, milletvekili aday adaylığı başvurusunu geri çekmesi ve Başbakan tarafından tekrar MİT Müsteşarı olarak görevlendirilmesi konusunda değerlendirmelerde bulundu. Türkiye’nin bir kukla başbakan zihniyetiyle yönetilemeyeceğini anlatan Vural, “Emir komuta zihniyetiyle yönetilemez. Millet egemenliği vasilere bırakılamaz. Vasi yönetimi ile olmaz. Sorulması gereken sual başbakanın attığı adımdan geri dönmez dediği Hakan Fidan niye aday oldu niye geri çekildi, niye geri adım attı, adaylık istifası neyin blöfüydü, neyin karşı restiydi. Adaylık ve karşı çekilmede hangi pazarlıklar yapıldı. Erdoğan Davutoğlu arasındaki Hakan Fidan polemiklerinde kim kimi test etti. Gerçekten devlet geleneği açısından ve siyaset açısından utanç verici bir tablo ile karşı karşıyayız.” diye konuştu. 

İlk defa bir MİT müsteşarının siyasete girme kararı verdiğini, siyasete girme kararı sonrası bir partiye siyasi tercihini belirttiğini ve muhalefet partilerine karşı olduğunu belirttiğini anlatan Vural, “Bir MİT müsteşarı tekrar bu iradesinden vazgeçerek bugüne kadar siyasi partiler aleyhine kullandığı kurumu, yine seçimler döneminde kullanmak amacıyla tekrar dönme kararı veriyor ve Davutoğlu bununla ilgili Saray'da yapılan vasi toplantısında açıkçası böyle bir karar çıkıyor.” diye ifade etti. Davutoğlu’nun ‘hangi kararı alır, nerede bulunursa hakkını verir, cesurdur, yiğittir, attığı adımdan geri dönmez’ dediği Hakan Fidan’ın AKP milletvekili adaylığından çekildiğini anlatan Vural, “Çekilerek attığı adımdan geri dönmeyi başarmıştır. Davutoğlu, aldığı kararın bile arkasında duramamıştır. Attığı adımdan geri dönmez dediği Hakan Fidan’ın cesaretinin ne olduğu ve nasıl geri döndüğünü bu U dönüşü ortaya koymuştur. Hakan Fidan’ın cesurluğunu ve yiğitliğini biz bilmiyoruz ama bu U dönüşünden sonra bunu millet takdir edecek. Ancak Davutoğlu’nun cesur olmadığı sözünün hükmünün olmadığı sarayın tasallutunda olduğu ve vasi tarafından yönetildiğini açıkça ortaya koymuştur.” diye konuştu. 

Okunma Sayısı: 1393
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı