"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bir işimiz daha kaldı: Başkanlık sistemi!

15 Ekim 2016, Cumartesi 13:54
Başbakan Binali Yıldırım, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, BDDK ve SPK hizmet binalarının temel atma töreninde konuştu. Konuşmasında başkanlık sistemi çağrısında bulunan Başbakan Binali Yıldırım, "Bir işimiz kaldı, başkanlık sistemi. Gelin millete götürelim, millet ne diyorsa o." dedi.

İşte Yıldırım'ın konuşmasından satır başları;

Türkiye geleceğe kutlu yürüyüşünü ak kadrolarla sürdürüyor. İstanbul'un zenginliğine bir zenginlik daha katıyoruz. Burası küçük ölçekli bir şehir olacak. Gün içinde burada 80 bin kişi olacak. Yeni iş yerleri olacak, iş alanları olacak, gençlerimize iş imkanı olacak. 

İstanbul aynı zamanda Ortadoğu demek, Balkanlar demek, Orta Asya demek. Doğu ile Batı'nın buluştuğu bir dünya şehri. 

156 milyon vatandaşımız Marmaray'ı kullandı. İstanbul-Ankara hızlı treni bitti, hizmet veriyor. Yavuz Sultan Selim dünyanın en geniş asma köprüsü bitti hizmete girdi. Şimdi kamyonlar, otobüsler, ağır araçlar Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne artık gelmiyor. 

"7 TEPELİ İSTANBUL'A 7 DEV ESER YAPACAĞIZ"

Dünyanın en büyük havalimanını yapıyoruz. 7 tepe İstanbul'a 7 tane dev eser yapacağız dedik. Birincisi İstanbul-Ankara hızlı treni. Bitti. İki, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve bağlantı yollar, bitti. Üç, Marmaray, bitti çalışıyor. Dört, Avrasya Tüneli, 20 Aralık'ta hizmete açılıyor. 

Üç tane kaldı, İstanbul İzmir Otoyolu, Kanal İstanbul'da kısa sürede başlayacak inşallah ve yedincisi, dünyanın en büyük havalimanı İstanbul havalimanı. 

"BİR İŞİMİZ DAHA KALDI, BAŞKANLIK SİSTEMİ..."

Darbecileri yerle bir ettik, bölücüleri de yerle bir edeceğiz. Yetmez, bir işimiz daha kaldı. Türkiye istikrar sürmesi lazım. Başkanlıkla olacak. Siyasi partilere diyoruz ki, birlikte hepinizin sözü var, bizim de sözümüz var. 

Gelin Meclis'te bu anayasayı geçirelim, kararı millete bırakalım. Millet ne diyorsa o, biz başkanlık diyoruz. Başkanlıkta tek başına istikrar var, Türkiye'nin birliği beraberliği, kardeşliği var. Siz başkanlık değil de başka bir model öneriyorsanız buyurun ikisini de soralım millete. Milletin verdiği kararın başımızın gözümüzün üzerinde yeri var. 

Okunma Sayısı: 2348
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • yusuf

    15.10.2016 19:49:10

    Başkanlık gelince başımızdaki kanlar bitecek mi? Yoksa başkanlık uğruna nice güneşler grup mu edecek? Ülkenin başı bir yerde gövdesi bir yerde.

  • CESUR ADAM

    15.10.2016 17:39:52

    BAŞKANLIK GELECEK DERTLER BİTECEK diyen CİNALİ efendi bu sözünüzle başarısızlığınızı,daime dert oluşunuzu,halkın menfaati yerine yandaşı koruyup kolladığınızı ikrar,itiraf ve ifşa ettiniz. Birde biz söyleyince AKKOYUNLULAR kızıyor. FATİHİN TORUNLARI ise dogri dogri diyoo.

  • Fatıma

    15.10.2016 17:21:02

    Her sorunu hallettiniz. Bir tek başkanlık kaldı,siz önce terör sorununu bir halledin her gün şehit haberi. Her gün bir ailenin evine ateş düşüyor. Dış politika fiyasko iç politika hepten bitik. Bunlara bir çözümünüz var mı peki?

  • vefa umurca

    15.10.2016 15:36:53

    yazı dizisi 3- evet sevgili dostlar, bunun aksini yapanlar , ülkemizdeki sonraki yılların tapusunu kendi eli ile ( örnek fetullaha kendilerini nasıl sorgusuz teslim edenler varsa, hepsi değil azınlık yaptı ama tümü bu haksızlıkların bedelini ödüyor.) vermiş olur. peki başka haksızlık yapan yok mu şu anda dahil olmak üzere. evet var. o zaman haksızlıklarla yoğrulanlara evet değil, ki geleceğimiz aydınlansın, nurlansın, ehveni şer de değil, çünkü temiz olanlar da var. görevimizi doğru yapmaz isek hep birlike sonuçlarına katlanacağız, Allah o günleri göstermesin, huzur ve barış ve kardeşliği en üst seviyede yaşayabileceğimiz bir toplum inşasına, Rabbimiz bir yol açsın İnşaallah. her fert yapabileceklerinden sorumlu olmalı, bu anlayış ile ben küçük te olsa sorumluluğumu yerine getirdim diye düşünüyorum. Aleykümselam, sevgi saygı ve muhabbet ile kalınız.

  • vefa umurca

    15.10.2016 15:36:37

    yazı serisi 2 . örnekleri tarihimizde yaşandı , şef lik dönemi gibi asker cumhurbaşkanı gibi, netekim darbesi gibi, çevik cumhurbaşkanı yapılmaya çalışılması, fetullah yapılanması, en sonda reis in( bana göre sadece tayyip Erdoğan) sürekli başkan yapılması da dahil, toptan hepsine hayır diyorum. vatanını ve milletini seven de, ülkesinde hür bir biçimde hangi inanca sahip olursa olsun yaşayabilmek için hayır demeli. evet diyeceğimiz şey yeni hür ve insanca, milletin meclisi ile yönetilen hesap veren bir devlet, masum ve mazlumları devletin bekası için feda etmiyen bir devlet anlayışı için sonuna kadar evet. başında, tayyip olmuş yıldırım olmuş vefa olmuş hiç farketmez , siyaset gereğini yapar hiç bir şey gizli kalamaz.

  • vefa umurca

    15.10.2016 15:35:14

    yazı serisi 1- sayın yıldırım, siz zaten başbakan değildiniz. davut beyden aldığınız görevin ne olduğunu açıklamış oldunuz. benim gözümde siz hızlı treni hiçbir vicdani kaygı olmadan devreye alıp ölümlerden sorumlu kişilerden birisiniz. hafıza ile ilgili sorunu olan bu milletin , hafıza sorunu olmuyan bir bireyi olarak, fetullahla birlikte 12 yıl bu milleti uyutan kendi çıkarları için tüyü bitmemiş yetim hakkını gasp edenlerin, kişisel isteklerini kabul etmiyorum. şimdiden önüme gelecek, başkanlık oylamasında, meclis sisteminin doğru, onu işletecek kuralların yani 12 eylül anayasasının yanlış oluğunu söyleyerek, başkanlık sisteminin bu ülkede fiili tek adamlıklara yol açacağını gün gibi aşikar olmasından dolayı,

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı