"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bozdağ: Cezaevlerine 15 bin memur alınacak

25 Aralık 2014, Perşembe 12:25
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, cezaevleri dış güvenliğinin jandarmadan alınıp Adalet Bakanlığı’na devrinden sonra kademeli olarak 15 bin civarında infaz koruma memuru ve yardımcı memur alımı yapacaklarını söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Kültür Merkezi’ndeki (AKM) İşyurtları Ürün ve El Sanatları Fuarı’nın açılış törenine katıldı. Ceza dış güvenliğinin jandarma tarafında sağlandığını hatırlatan Bozdağ, “Cezaevlerinin dış güvenliği bugüne kadar jandarma tarafında sağlanıyor. Uzun süredir dış güvenliğinde Adalet Bakanlığı’na devri çalışmaları var. Ancak henüz netice alamadık. Yaptığımız çalışma sonucunda dış güvenliğin Adalet Bakanlığı’na devrini sağlayarak hem içeride hem dışarıda, her türlü tasarrufta birliği sağlama açısından son derece önemli bir adımı attık. Dış güvenliği Adalet Bakanlığı’na alıyoruz. Kanun tasarısı Adalet Komisyonu’nda görüşüldü. Komisyon kabul etti. Şuanda Meclis Genel Kurulu'nda sırasını bekliyor. Ocak ayında Meclisin açılmasına müteakip ilk gündeme alacağımız kanunlardan birisi olacaktır. Tahmin ediyorum Ocak ayında yasalaştırma imkanı bulacağız. Böylelikle 1 Ocak 2016’dan itibaren dış güvenlik Adalet Bakanlığı’nda olacak.” dedi. 

Cezaevi dış güvenliğinin Adalet Bakanlığı’na devredilmesi ise infaz koruma memuru alınacağı bilgisini veren Bozdağ, “Bu çerçevede infaz koruma memuru ve diğer yardımcı personel kapsamında da önümüzdeki süreç içerisinde 15 bin civarında, 5 yıl içerisinde kademeli olarak bir alımda gerçekleşecektir. Bu düzenleme ile infaz koruma memurlarının maaşlarında çok fazla büyük bir iyileştirme değil ama kısmı bir iyileştirme de yapıldığını ifade etmek isterim. Yıpranma payları daha önce kaldırılmıştı, yıpranma paylarını yeniden getiriyoruz. Çünkü onların zor bir görev ifa ettiğini biliyoruz.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 1298
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı