"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bülent Arınç: Erken seçim istemek, ülkeyi sevmemek demektir

25 Temmuz 2015, Cumartesi 12:30
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ülkenin içinde bulunduğu şartlarda hükümetsiz kalmasını istemenin, hemen seçime gitme düşüncesinin ülkeyi sevmemek olduğunu herkesin bilmesi gerektiğini söyledi.

Arınç, Habertürk televizyonunda katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

 

Hükümet kurma süreci

Hükümetin saldırıya göz yumduğu algısı yaratılmak istendiğine dikkati çeken Arınç, olay anından itibaren ne gerekiyorsa hepsinin fazlasıyla yapıldığını vurguladı.

Çözüm Süreci'nden vazgeçilmeyeceğini aktaran Arınç, HDP'den şiddeti ve terörü lanetlemesini, şiddete karşı siyaset dilini kullanmasını istedi.

Arınç, "Gönlünüzden geçen koalisyon mu, erken seçim mi?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Hükümet kurmaktan yana. CHP veya MHP ile bir hükümet kurmaktan yana çünkü seçim bunu istiyor. Seçim sonuçları bize bunu emrediyor. Seçim sonuçlarını iyi okumak lazım. Sayın Başbakanımız çok güzel bir şekilde bunu hem balkonda hem de daha sonra yaptığı bütün konuşmalarda ve davranışlarında ifade etti. Bir ülke hükümetsiz kalamaz. Biz halka küsemeyiz. 'Bize 20 milletvekili eksik verdiniz, seçime gidelim de bunu tamamla' diyemeyiz. Ayıp olur, milletin iradesine saygısızlık olur. Seçim veya erken seçim bu işin bir sonucudur.

Eğer hükümet kuramazsanız bir sonuçtur, yoksa başta başlanacak bir iş değildir."

Arınç, kendi aralarında yaptıkları toplantılarda "-mış" gibi hükümet kurmaya çalışmayacaklarını söylediklerini ve hiçbir kırmızı çizgileri olmadığını söyledi.

Arınç, "Koalisyon mümkün mü?" sorusuna, "Mümkün. Ben bunu birinci günden beri söylüyorum. Çevremdeki arkadaşların pek çoğu 'Bu, seçime doğru gidiyor' diyor. Benim içimden bir ses hükümet kurulacağı noktasında" dedi.

"CHP ile yaptığımız görüşmeler ilerliyor"

Arınç, "CHP ile mi, MHP ile mi?" sorusu üzerine şöyle devam etti:

"İkisiyle de kurulabilir ama ama öncelik sanki CHP ile kurulabileceği noktasında. MHP'nin de ben bugünkü tavrının, CHP ile bir hükümet kurulamazsa, Sayın Bahçeli'nin milletimize karşı sorumluluk duygusu iyidir, yüksektir. Yani ülkeyi hükümetsiz bırakmamak adına bir hükümet kurma noktasında sorumluluk üstleneceğini ümit ediyorum fakat CHP ile yaptığımız görüşmeler ilerliyor. Hem de sağlam bir zeminde ilerliyor. Genel Başkan'ın ziyaretinden sonra görevlendirilen arkadaşlar bazı konuları bugün de konuştular."

Tabanın görüşlerini de önemsediklerini aktaran Arınç, "Ben şöyle düşünüyorum. 'CHP ile müşterek noktalarımız daha fazla ortaya çıkarsa bir büyük koalisyon kurulur' demektir. Büyük koalisyonlar da hem Batı ölçeğinde çok faydalı sonuçlar vermiştir" şeklinde konuştu.

Samimi şekilde hükümet kuracakmış gibi çalıştıklarına işaret eden Arınç, "Şu anda bu yaşadığı şartlarda Türkiye'nin hükümetsiz kalmasını istemek, 'hemen seçime gidelim' düşüncesine sahip olmak, ülkeyi sevmemektir, bunu herkes bilsin" değerlendirmesinde bulundu. 

Süreci son noktaya kadar götürmeyeceklerini, belli bir yere kadar götüreceklerini, olumsuz olduğu takdirde hükümeti kurma görevinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na verileceğini belirten Başbakan Yardımcısı Arınç, "Süreyi son noktasına kadar kullanmak gibi bir çarpıklığın içinde olmayız. Önce işimizi yaparız. Başaramazsak, ikinciye teklif edilecektir bu iş. Onun da çabalarını görmek isteriz" şeklinde konuştu.

 

AA

Okunma Sayısı: 2310
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı