"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Bütünleştirici ve kucaklayıcı olacağız

25 Mart 2019, Pazartesi 00:49
DP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tuğba Güner, agresif siyasÎ dilden uzak; bütünleştirici ve kucaklayıcı ‘Herkes İçin Hizmet’ yönetimi anlayışıyla çalışacağını vurguladı.

Demokrat Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tuğba Güner, seçim çalışmalarını ve projelerini gazetemize anlattı.

Güner, “İçinde bulunduğumuz ayrımcı ve agresif siyasî dilden uzak; bütünleştirici ve kucaklayıcı ‘Herkes İçin Hizmet’ yönetim anlayışıyla çalışacağını söyledi. 1983 Balıkesir’in Gönen doğumlu olan Tuğba Güner, Dokuz Eylül Üniversitesi Almanca Öğretmenliği bölümünde tamamladıktan sonra yine DEÜ bünyesinde ithalat-ihraca eğitim programına katıldı. Adaylığa karar verme sürecini anlatan Güner, “Öncelikle bir vatandaş olarak bugün içinde bulunduğumuz şartların oluşturduğu sıkıntı şüphesiz ki beni de rahatsız etmekteydi; ben de bir şeyleri değiştirmek, sahip olduğum birikimle Balıkesir’e hizmet sunulmasına aracı olmak isteğiyle ülkemizin en köklü ve hizmetkar partisi olan aynı zamanda aile partim olan Demokrat Parti’den aday oldum. Ülkemizin her alanda en çok çeşitliliğe sahip illerinden biri olan Balıkesir’in hak ettiği yere gelmesine katkıda bulunabilmek için taşın altına elimi soktum” diye konuştu. 

İsraftan uzak hizmet anlayışımız var

İsraftan uzak hizmet anlayışı benimseyeceklerini söyleyen Güner, “’Balıkesir için hizmet’ felsefesiyle çıktığımız yolda amacımız Balıkesir’i tarım - hayvancılık- sanayi - turizm ana başlıkları altında geliştirmektir. Belediyecilik anlayışımız şeffaf, halk ve STK’larımızla el ele, israftan uzak hizmet anlayışı olacaktır.  Büyükşehir’in ilçelerle kopuk ve problemli olan koordinasyonunu iyileştirmek ve çözüm bulmaya BASKİ ile yaşanan su parası probleminden başlamak ilk adımımız olacaktır. Balıkesir’de bir eksiklik olarak gördüğümüz Uluslararası Fuar Kongre ve Gösteri Merkezinin yapılması en önem verdiğimiz projelerimizden biri. Yine yöresel ürün çeşitliliğine sahip şehrimizi “yöresel ürün tescilleriyle” ön plana çıkaracağız” ifadelerini kullandı. 

Termal seracılık geliştirilecek 

Projelerini anlatan Güner şöyle devam etti; “Körfez hattı turizm ilçelerimizde turizmi 12 aya çıkarmayı ve turizm yatırımları ve turistler için cazibe merkezi haline getirecek girişimler hedefimizde. Termal kaynaklarıyla zengin Balıkesir’in termal sağlık turizminde de yerli ve yabancı turistleri çekecek bir cazibe kazanması için çalışıp; termal seracılık girişimlerinde bulunacağız. Sanayi - üniversite işbirliğinin oluşmasına destek olurken; tarım ve hayvancılık temelli üretimimizi çiftçilerimize sağlayacağımız desteklerle daha verimli hale getirmek vazgeçmeyeceğimiz bir diğer önemli nokta.

Ayrımcı ve agresif siyasΠdilden uzak duracağız

Bu arada kadın vurgusundan vazgeçmeyecek ve kadınlarımızın her türlü girişim gelişim ve istihdamına katkı sağlamak için oluşumlarımız olacak. Üniversite ile iş birliği halinde olarak öğrenci ve gençlerin sorunlarına çözüm üreterek şehrimizi gençler için de daha çekici hale getireceğiz. Vizyoner bir şehircilik anlayışı  izlerken bunu doğaya saygılı şekilde gerçekleştireceğiz. İçinde bulunduğumuz ayrımcı ve agresif siyasi dilden uzak; bütünleştirici ve kucaklayıcı “ Herkes İçin Hizmet” yönetim anlayışı ile hedefim Balıkesirli hemşehrilerim Balıkesirlilerle beraber  “Marka Şehir Balıkesir” haline getirmektir.”

Balıkesir – Yeni Asya 

Okunma Sayısı: 1716
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı