"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP 102 adayını daha belirledi

04 Ocak 2019, Cuma 22:43
CHP Parti Meclisi (PM) aralarında İYİ Parti ile ittifakta uzlaşmaya varılamayan Mersin'in de bulunduğu 4'ü büyükşehir, 4'ü il olmak üzere, 102 yerde daha belediye başkan adaylarını belirledi.

CHP böylece Ankara İstanbul'un da aralarında bulunduğu 630 yerde belediye başkan adayını açıklamış oldu. Ancak partide gözler İzmir ve büyükşehir belediye başkanı olarak Ekrem İmamoğlu'nun açıklandığı İstanbul'un ilçelerine çevrilmiş durumda. CHP'nin, İzmir ve İstanbul'un ilçelerinin de aralarında bulunduğu yerlerdeki adaylarını ise İYİ Parti ile ittifak görüşmelerini de dikkate alarak Ocak ayının ikinci yarısında açıklaması bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında önce Merkez Yönetim Kurulu (MYK), ardından da PM toplanarak, MYK tarafından belirlenen isimleri oyladı.

Kuyucuoğlu'na vize çıkmadı

MYK'de değerlendirilen 102 isimden 101'i aynen Parti Meclisi'ne sunulurken, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak önerdiği eski Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu'na vize çıkmadı. Toplantıda, MYK üyelerinin büyük bölümü 24. dönem Mersin Milletvekili olan ve 2014 yerel seçimlerinde de aday adaylığı gündeme gelen Vahap Seçer'i önerdi. Parti yönetimi adaylık için zaten bir süredir bu iki isim üzerinde duruyordu. Kılıçdaroğlu'nun da onay vermesiyle MYK'den Vahap Seçer'in adaylığının PM'ye sunulması kararlaştırıldı.

CHP, ittifak gereği İYİ Parti'nin aday çıkarmayacağı Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na, uzun süredir Nilüfer ilçesinin Belediye Başkanı olan Mustafa Bozbey, Kahramanmaraş'a bu ilin milletvekili Ali Öztunç'u aday gösterdi. Nilüfer Belediye Başkanlığına ise belediye başkan yardımcısı olan Turgay Erdem aday oldu. İki dönem aradan sonra ilk kez Kahramanmaraş'tan milletvekili seçilen Öztunç'un partinin oy oranını artırarak, büyükşehiri olmasa bile bazı önemli ilçelerin kazanılması hesabıyla aday gösterildiği belirtiliyor.

Van'da Nurettin Beyaz, Bayburt'ta Kağar Eraslan, Bitlis'te Burhan Küsem, Iğdır'da Sözer Sayan, Kütahya'da Eyüp Kahveci'yi belediye başkanlığına aday gösterildi.

İttifak için son buluşma

Öte yandan CHP ve İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmelerinde de yarın (5 Ocak) son görüşmenin yapılması bekleniyor. Edinilen bilgiye göre iki partinin ittifak görüşmelerini yürütmekle görevlendirilen yöneticileri üzerinde uzlaşmaya varılamayan il ve ilçeleri masaya yatıracak.

İYİ Parti ile CHP daha önce 21 büyükşehirde ittifak yapma kararı almıştı. Hafta ortasında yapılan görüşmelerde ise 18 yerde uzlaşmaya varıldığı belirtiliyor. Yansıyan bilgilere göre CHP'de bulunan Edirne, Kırklareli, Yalova, Zonguldak, Çanakkale, Burdur, Sinop ve Giresun'da İYİ Parti aday çıkarmayacak. Ayrıca, CHP'de olmayan ancak bu partinin oy oranı olarak önde göründüğü Bolu, Kırşehir, Sivas ve Erzincan'da da CHP adayı desteklenecek. CHP ise Kırıkkale, Isparta, Düzce, Neşvehir, Afyonkarahisar ve Osmaniye'de aday çıkarmayıp İYİ Parti adaylarını destekleyecek.

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 1686
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı