"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'den kanun teklifi

04 Kasım 2014, Salı 15:25
CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, TBMM'ye, 'Okullarda İş Sağlığı ve Güvenliği Dersi Okutulmasına Dair Kanun Teklifi' verdi.

Kanun ile ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarında iş sağlığı ve güvenliği bilinci oluşturmak amacıyla iş sağlığı ve güvenliğinin zorunlu ders olarak okutulmasının amaçlandığını kaydeden CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, kanunun ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarını kapsayacağını söyledi.
CHP'li Ören, kanun teklifinin genel gerekçesini şöyle açıkladı: 'Ülkemizde yaşanan iş kazaları iş sağlığı ve güvenliği bilincinin oluşmadığını ortaya çıkarmıştır. Her yıl ülkemizde 75 bin iş kazası meydana gelmekte, bu kazalarda bin 100 civarında işçi hayatını kaybetmektedir. 2014 yılı iş kazaları açısından ülkemiz için kara bir yıl olmuştur. Ülkemizdeki işçi ölümlerinin yaşandığı kazaların temel nedeni olarak alınmayan iş sağlığı ve güvenliği tedbirleri gösterilmektedir. 301 işçimizin hayatını kaybettiği Soma maden kazası başta olmak üzere ülkemizdeki iş kazaları neredeyse tamamı eksik iş güvenliği tedbirleri yüzünden meydana gelmektedir. En kolay önlenebilir kaza olarak adlandırılan kazalarda bile yüzlerce işçinin hayatını kaybetmesi iş sağlığı ve güvenliği bilincinin önemini bir kez daha ortaya koymuştur."

Sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamı oluşturulması gerektiğini anlatan Ören, sözlerini şöyle sürdürdü: "Tüm sosyal tarafların ortak sorumluluğudur ve iş sağlığı ve güvenliği bilinci için ülkemizde topyekûn seferberlik ilan edilmelidir. Bu nedenle okullarda 'İş Sağlığı ve Güvenliği' dersinin okutulması zorunlu hale gelmiştir. Çünkü çocuklarımız büyüyecek ve gelecekte iş yaşamında yer alacaklardır. Hangi mesleği seçerlerse seçsinler daha ilköğretim çağında temel bilgilerle edinecekleri iş güvenliği bilinci yaşamlarının her döneminde yararlı olacaktır. İş sağlığı ve güvenliği temel eğitimi gelecekte çalışma yaşamında iş kazalarının önüne geçecektir. Kanun teklifi ile çocukları, gençleri geleceğe hazırlarken toplumda ihtiyaç duyulan iş sağlığı ve güvenliği bilincinin oluşturulması amacıyla okullarda İş Sağlığı ve Güvenliği dersinin zorunlu olarak okutulması sağlanacaktır.

Okunma Sayısı: 1490
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı