"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'den kayyım atamalarına tepki

31 Ekim 2019, Perşembe 18:51
CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, kayyım atamalarını doğru bulmadıklarını belirterek, ''Seçimle gelen seçimle gider" dedi.

CHP'li Torun, genel merkezde basın toplantısı düzenledi. Torun, Cumhurbaşkanı'nın görev ve sorumluluklarının belli olduğunu vurgulayarak, "Şimdi seçilmiş belediye başkanı ve belediye meclislerinin yetkisini Cumhurbaşkanı Erdoğan, almak istiyor. Cumhurbaşkanının görevi boğazdaki arsayı takip etmek mi? Parseli, oradaki büfeyi takip etmek mi? İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, göreve geldikten sonra tüm alanlarda yeşil alanları artırmaya çalışıyor ve geçmişte alınmış kararları değiştirerek yapılaşmaya açılmış yerleri tekrar yeşil alana dönüştürmek için çaba harcıyor" dedi.

'BUNU KESİNLİKLE DOĞRU BULMUYORUZ'

Torun, belediyelerde genel müdür ve genel müdür yardımcılarını belediye başkanlarının atama yetkisine sahip olduğunu ancak bu yetkinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlanmasının gündemde olduğunu ifade ederek, "Belediye başkanı eğer çalışacağı bürokratı kendi seçemeyecekse, belirleyemeyecekse bunun ne anlamı var? Bu belediye nasıl hizmet verecek? Bunu da kesinlikle doğru bulmuyoruz. Belediye başkanları vatandaşlardan aldıkları yetkiyle hizmet etmek istiyorlar" diye konuştu.

Torun, soru üzerine kayyım atamalarını doğru bulmadıklarını ifade ederek "Biz kayyım atamalarıyla ilgili açıklamalarımızı açık ve net bir şekilde ortaya koyduk. Seçimle gelen seçimle gider ve asla kayyım atamalarını da doğru bulmadığımızı ifade ettik. Sonuçta vatandaş bir irade göstermiştir ve seçilen başkanın bir suçu varsa yargı oradadır. Ama siz seçilmiş insana bir şekilde kayyım atayarak 'yönetemezsiniz' derseniz, bu demokrasiye vurulmuş bir darbedir" ifadelerini kullandı.

Etiketler: CHP. kayyım, atama, tepki
Okunma Sayısı: 1684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı