"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP infaz yasasını AYM'ye götürecek

14 Nisan 2020, Salı 16:27
İnfaz düzenlemesinde değişiklik talepleri reddedilen CHP, yasayı Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaklarını açıkladı.

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, TBMM'de kabul edilen infaz düzenlemesiyle ilgili açıklama yaptı.

Özkoç, infaz kanunu teklifinin yasalaştığını belirterek, "Cezaevinde tutuklu ve hükümlü bulunan 300 bine yakın her insanın hayatı değerlidir. Bu insanlarla ilgili çıkartılacak infaz yasasında bunların hepsi bu suçlarda indirime uğrayabilmesi için bir düzenleme şarttır dedik" ifadelerini kullandı.

Özkoç, infaz yasasının Anayasa Mahkemesi’ne götürülüp götürülmeyeceğine ilişkin soruya, "İnfaz yasasını Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz. Arkadaşlar hazırlıklara hemen başlayacaklar. İnfaz yasası, Genel Başkanımızın emriyle yaşam hakkının savunulması açısından, içerideki düşünce suçlularının akademisyenlerin, herkesi kapsayacak bir şekilde çıkması için mücadele edeceğiz” yanıtını verdi.

Etiketler: CHP, infaz yasası, AYM
Okunma Sayısı: 4901
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı