"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP'liler Rize'de restorana alınmadı

01 Mart 2016, Salı 16:19
CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Rize'de yürütülen çalışma ile çay piyasası kanunu çıkarılmaya çalışıldığını belirterek, "Bu Çaykur’un özelleştirilmesi anlamına geliyor" dedi.

Rize’de partililerle birlikte Deniz Caddesi'ndeki bir restorantın önüne gelen CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, kahvaltılı basın toplantısı yapmak için önceden anlaştıkları işletme sahibinin, dün akşam kendisini arayarak oluşan baskı nedeniyle vazgeçtiğini bildirdiğini açıkladı. Bu olayın sadece Rize’de değil, ülke genelinde uygulanmakta olan ve giderek yoğunlaşan baskının sonucu olduğunu ifade eden Bekaroğlu, “Böylesi bir kibir ve baskıyı olağanüstü hallerde ve darbe dönemlerinde bile görmedik. Bu kabul edilebilir bir şey değil. Türkiye bunu taşıyamaz” dedi.

TÜRK ÇAYCILIĞI BİTEBİLİR

Daha sonra partisinin Merkez İlçe Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında Rize gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bekaroğlu, Çay kanunu çalışmasının yeniden gündeme geldiğini belirterek şunları söyledi:

"Tütün ve şeker piyasası kurulu gibi bir kanun çıkarmaya çalışıyorlar. Bu çalışma ile Çaykur KİT olmaktan çıkarılıyor. Bu da Çaykur’un özelleştirilmesi anlamına geliyor. Daha önce şekeri de böyle özelleştirdiler. Rize ayağa kalkarsa bunu engelleriz. Rize çaycılığı bitirilmek isteniyor. Bu da, dünya çay tekellerine Türkiye çay piyasasını peşkeş çekmek anlamına gelir. Bu da bölge insanının açlığa terk edilmesidir. Çaykur ortadan kalkarsa gelecek kuşakların burada yaşamaları mümkün değil. Eski Başbakanlardan Mesut Yılmaz ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı Çaykur çoktan özelleşmişti. Ama öyle anlaşılıyor ki Recep Tayyip Erdoğan’ı ikna etmiş durumdalar. Çayla ilgili ciddi bir oyun oynanıyor. Çay piyasası kanunu engellemek zorundayız. Çayın özelleştirilmesi, orta vadede Türk çaycılığının bitirilmesi anlamına geliyor. Dünyada tekellerin 2-3 milyon ton arasında kuru çay fazlası var. Buna Pazar aranıyor. Türkiye önemli bir pazar. Yılda 300 bin ton kuru çay tüketiliyor. Türkiye çay piyasasını bütünüyle ele geçirmek istiyorlar. Çay piyasası kanununu çıkarmak isteyenler bunların işbirlikçileridir. Tütün ve şekerde böyle oldu."

DHA

Etiketler: mehmet bekaroğlu, chp, rize
Okunma Sayısı: 1395
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı