"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

CHP ve HDP’nin seçim sonucuna itirazları kabul edildi

05 Kasım 2015, Perşembe 18:34
Yüksek Seçim Kurulu (YSK) muhalefet partilerinin Antalya'daki seçim sonuçlarına itirazını kabul etti.

YSK, CHP ve HDP’nin 1 Kasım seçim sonuçlarıyla ilgili ilçe seçim kurulu başkanlılarına yaptıkları itirazlar kabul etti.

CHP’nin başvurusu sonrası Alanya, Manavgat, Muratpaşa ve Kepez ilçelerinde 900’ü aşkın oyu kapsayan sandıklardaki oylar yeniden değerlendirilecek.

HDP’nin bazı sandıklarla ilgili geçen seçimde partilerine çok sayıda oy çıkmasına rağmen bu seçimde hiç oy çıkmamasının 'şüpheli durum' olduğu gerekçesiyle yaptığı itirazlar değerlendirilmedi.

HDP’nin sadece bazı sandıklarda oylarının eksik yazıldığına dair ıslak imzalı tutanaklarla yaptığı itirazlar ise kabul edildi. Muhalefet partileri kabul edilmeyen itirazlar için yarın Antalya İl Seçim Kurulu’na başvuru yapacak.

MHP Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya da itiraz seçim sonuçlarına edeceklerini söylemiş ve 531 oy farkıyla 3. miletvekilini AKP’ye kaptırdıklarını aktarmıştı. MHP’nin başvurusu henüz netlik kazanmadı.

Etiketler: chp, hdp, seçim sonucu, itiraz, ysk
Okunma Sayısı: 2396
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı