"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Çiçek: Meclis eylem yeri değildir

25 Şubat 2015, Çarşamba 08:59
TBMM Başkanı Çiçek, "iç güvenlik paketi"nin Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında yaşananlara dair, "Meclis eylem yeri değil, tartışma yeridir" dedi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Kanada'ya gerçekleştirdiği resmi ziyareti çerçevesindeki görüşmelerin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Malatya'da iki askeri uçağın düştüğünü ve 4 pilotun şehit olduğunu ifade eden Çiçek, "Uzak mesafedeyiz ama Türkiye'deki gelişmeleri de takip ediyoruz. Evvela hayatını kaybeden pilotlarımıza Allah'tan rahmet diliyoruz, ailelerine ve Türk Silahlı Kuvvetleri'he de sabır diliyoruz. Maalesef zaman zaman bu türlü bizi üzen olaylar yaşanıyor ama ne yapalım işin bir tarafı. Hepimizin başı sağolsun" dedi.

İç güvenlik paketinin Genel Kurul'daki görüşmeleri sırasında yaşanan gerginliklerin hatırlatılarak, "Milletvekillerine bir çağrınız olacak mı" sorusu üzerine Çiçek, bugüne kadar bu konularla ilgili çok açıklama yaptıklarını söyledi.

Çiçek, parlamentoların her türlü fikrin, her tür konunun ve her sorunun özgürce tartışıldığı, konuşulduğu yerler olduğunu belirterek, bu tartışmalar, bu müzakerelerin de İçtüzüğe ve kurala uygun yapılması gerektiğini vurguladı. Çiçek, "Herkes başkasının kural dışılığını gündeme getiriyor, İçtüzüğe aykırılığını... Ama ortada uygulanan bir İçtüzük de maalesef kalmadı. Herkes neyi yapıyorsa onun İçtüzüğe uygun olduğunu söylüyor. Böyle bir sıkıntılı durum var" diye konuştu.

"Meclis eylem yeri değildir"

Meclis'in eylem yeri değil, tartışma yeri olduğunun altını çizen Çiçek, şöyle devam etti:

"Maalesef tartışmanın ötesine geçilerek eylemlerin konulduğu, mikrofonların söküldüğü, her türlü kaba davranışın sergilendiği mekanlar haline gelmiş olması parlamentomuzda, Meclisimizde çok kötü örnekler oluşturuyor. Korkarım ki bu bir müzakere yöntemi haline getirilirse bundan sonra Meclis bir fikir tartışmasına değil, hepimizi üzen tartışmalara sebebiyet verecek. Bundan herkesin kaçınması gerekir. Bugün bulunduğumuz ülkenin parlamentosunda da oturuma katıldık, tartışma yapıldı. Kimsenin birbirini bu manada, bizdekine benzer tarzda itip kaktığı, bağrılıp çağrıldığı, masanın, sandalyenin havada uçtuğu, mikrofonların söküldüğü bir görüntü yok. Onun için biraz daha sorumlu davranmamız gerekiyor. 

Artık yaptığımız bu yasalar bu dönemin son yasaları. Bu parlamentodaki pek çok arkadaş önümüzdeki dönemde olmayabilir. Daha hoş bir seda bırakarak, dostlukla, birbirinin elini sıkarak, birbiriyle helalleşerek, kucaklaşarak ayrılmak varken çok kırıcı bir görüntü aldı başını gidiyor. Bu da parlamentoya güven açısından çok olumsuz bir kanaatin vatandaşta oluşmasına sebebiyet veriyor. Bu andan itibaren bari tartışacak ve konuşacak olanlar biraz daha birbirlerine saygılı bir tarzda bu işleri konuşsalar çok uygun olacak diye düşünüyorum.

AA

Etiketler: tbmm, meclis, cemil çiçek
Okunma Sayısı: 1035
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı