"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu, AYM'nin kararıyla ilgili konuştu

02 Mart 2016, Çarşamba 15:52
Başbakan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin Can Dündar ve Erdem Gül'e tahliye yolunu açan kararıyla ilgili ilk kez konuştu.

"Tutuksuz yargılanma esastır" diyen Başbakan Davutoğlu, MİT haberlerinde casusluk olduğunu iddia etti.

Aynı haberi daha önce yayınlayan Aydınlık Gazetesi için herhangi bir yorumda bulunmayan Başbakan Davutoğlu, Anayasa Mahkemesi'nin yürüyen davaya müdahil olmaması gerektiğini söyledi.

Davutoğlu şöyle konuştu:

Tutuksuz yargılanma esastır dedim. Bireysel başvuru hakkını biz getirdik. Bütün yargı süreçleri tamamlandıktan sonra, AİHM'den önce bir başvuru merci olarak kullanılabilir. Anayasa'da da bu açıktır. Böyle bir durumda niçin Anayasa Mahkemesi'ne başvurulmuş olabilir. Ancak işin esasına göre dava devam ediyor. O dava sürerken, esastan koparılıp bir basın özgürlüğü davası olarak yansıtılması müdahaledir. Birincil mahkeme kararını verir. Yürüyen davaya müdahil olmuş görüntüsü verilmesinin kimsenin hakkı yok.

Okunma Sayısı: 2173
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı