"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu, Ban Ki-Mun ile görüştü

29 Eylül 2015, Salı 07:33
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Birleşmiş Milletler (BM) 70. dönem Genel Kurul çalışmaları için geldiği New York’ta BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile görüştü.

BM tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre Ban, görüşmede Davutoğlu’na Türkiye’de yaşanan terör olaylarından duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Ban ile Davutoğlu görüşmesinde Suriye ile Irak’taki mevcut durum, IŞİD'in oluşturduğu tehdide karşı alınabilecek uluslararası çaba ve çatışma bölgelerinde siyasi çözüm imkanları ele alındı. 

Ban'ın, görüşmede Türkiye’nin Suriye’den gelen mültecilere göstermiş olduğu cömert ev sahipliğinden dolayı ‘içtenlikle’ teşekkür ettiği ifade edildi. Tarafların görüşmede Kıbrıs sorununa da değindiği, Türkiye’nin Kıbrıs’ta kapsamlı bir çözüm sürecine destek verdiği belirtildi. Ban ile Davutoğlu'nun Ortadoğu'da barış süreci, Kudüs’te yaşanan gerginliğin düşürülmesi konularını ele aldıkları da kaydedildi. 

Görüşmede ayrıca alarm durumunda olan Yemen'deki çatışmalar ve İstanbul'da önümüzdeki yıl yapılacak olan Dünya İnsani Yardım Zirvesi hazırlıkları konusunda fikir alışverişinde bulunulduğu da belirtildi. 

Okunma Sayısı: 1204
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı