"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu: Kimse teklifimize 'hayır' diyemiyor, diyemez de.

17 Mart 2016, Perşembe 21:44
Başbakan Davutoğlu, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Brüksel'e hareketinden önce düzenlediği basın toplantısında, dokunulmazlık konusundaki çağrısına muhalefetten gelen yanıtlara ilişkin, "Gördüğüm kadarıyla kimse açık bir şekilde 'hayır' diyemiyor, diyemez de. Buna 'hayır' demek millet vicdanında karşılık bulmaz" dedi.

Davutoğlu, "Eğer onlardan olumsuz gelirse dahi biz bu süreci işletiriz. Şu anda bir olumsuzluk yok gördüğüm kadarıyla ama işletiriz. Herkes de Meclis'te kimin ne yönde oy kullandığını görür, kimin dokunulmazlıklardan korktuğunu, kimin korkmadığını, kimin teröre destek verenleri yargıya göndermekte tereddüt etmediğini, kimin ettiğini açık, net bir şekilde görür" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasından satır başları:

- Mülteciler konusunda ek tedbirler alınması öne çıktı. Türkiye, 'göçmen deposu' haline gelmeyecek muhalefetin dediği gibi.

- AB içindede  yoğun tartışmalar yaşanıyor. Mülteci konusunda insani teklifimiz halen masadadır.

- 'Dokunulmazlık' teklifini kendileri yaptılar. Bizim meselemiz demokratik hukuk devleti koşullarını işletmek bizim temelimiz. Muhalefet böyle bir teklif beklemiyordu. Kılıçdaroğlu sürekli olarak kaçamak yollara girdi. Ucuz kahramanlıklara kalkıştı. Maskeleri indirmek gerekiyor.

- 'Herkes açık ve net tavrını koysun' dedim.

- Fezlekeleri 4-5 ayda tartışmak değil, tek hamleyle Anayasa'ya geçici madde koyarak tüm fezlekelerle ilgili dokunulmazlıkların kaldırıldığı bir adım atalım. 

- Teklifimizde vakit kaybetmeyeceğiz.

- Gördüğüm kadarıyla kimse teklifimize 'hayır' diyemiyor, diyemez de. 

- Bize sürekli saldırılıyor. Birisinin bu perdeyi indirmesi lazım. 

- Sürekli AK Parti dokunulmazlıkların kaldırılmasından korkuyor baskısı var. Birinin bu perdeyi indirmesi gerekiyor. Herkes için dokunulmazlık zırhını kaldırırız. Ümit ederiz ki bu teklife 'hayır' demezler. Bu şekilde kimin dokunulmazlıkların kaldırılmasından korktuğunu kimin korkmadığını görürüz. 

- Onlardan olumsuzluk gelse dahi biz bu süreci işletiriz. Kimin dokunulmazlıklardan korkup, kimin korkmadığını açık net bir şekilde görülür, maskeler indiği için şeffaf bir tablo görünür.

- Türkiye'yi açık göçmen hapishanesi haline getirmeyiz. Yaptığımız teklifleri kendi aralarında değerlendiriyorlar. Türkiye, Avrupa ve mülteciler için iyi haberler çıkmasını ümid ediyorum

AA

Okunma Sayısı: 1623
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı