"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Davutoğlu: Mesele Kobani değil

16 Ekim 2014, Perşembe 08:19
“Mesele çözüm sürecini yok etmek, böylece kardeş kavgası başlatmak” diyen Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kobani'ye yeterli destek verilmedi" yönündeki eleştirilere de sert yanıt verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde yayın yapan 48 uydu ve yerel kanalın ortak canlı yayınına katıldı.

Kobani eylemleri ve çözüm sürecine ilişkin soruları yanıtlayan Davutoğlu, Kobani eylemlerinin planlı ve çözüm sürecini bitirmeye yönelik olduğunu vurguladı.

HDP'yi hedef alan Başbakan, Kobani'ye yardım edilmediği yönündeki eleştirilere de tepki gösterdi.

 

Davutoğlu, bölgede yaşayan vatandaşlara, “Kesinlikle hiç kimse karamsar olmasın. Biz ne bu iradeyi terk ederiz ne de bunu şantaj olarak kullanmaya çalışana izin veririz. Bu bir şifa ilacı. Zehir sunmak isteyen olursa onu ayıklar şifa sunmaya devam ederiz” sözleriyle seslendi.

Bu sözlerle çözüm sürecinde kararlılık mesajı veren Davutoğlu, Kobani eylemlerinin süreci sabote etmeye yönelik planlı başlatıldığını söyledi.

"MESELE KOBANİ DEĞİL"
HDP'yi verdikleri sözleri tutmamakla suçlayan Başbakan, "Bozan ve çığırından çıkaran kendileri. Şehirlerin kenarında ne yapıyor biliyoruz? Bize ‘merak etmeyin kaldırılacak’ dediler. Mutabık kaldık ama bırakın bunu yerine getirmeyi, ‘çekildik’ deyip geri gödermeleri gibi şehirlerde yangın çıkardılar. Öyle Kobani falan değil mesele. Bizi enayi görmesinler. Mesele çözüm sürecini yok etmek, böylece kardeş kavgası başlatmak ve hem AK Partinin hem de Türkiye’nin türbülansa girmesi...” şeklinde konuştu.

AÇIK BİR İFTİRA
Davutoğlu, "Kobani'ye yeterli destek verilmedi" yönündeki eleştirilere de şu sözlerle tepki gösterdi: "Kobani önemli ve o konuda her türlü hesabı vermeye hazırız. Akan kanın tek zerresinde ne Türkiye’nin ne de hükümetin eli yoktur. Bu açık bir iftira. Bırakın çözüm süreci devam etsin, başarıya ulaşsın ama onların tuzağını görüyoruz ve bunu bozacağız..."

"BEDELLİ ASKERLİK"
Başbakan Ahmet Davutoğlu, aynı yayında bedelli askerlikle ilgili de açıklamalar yaptı.

Davutoğlu, “Bedeli askerlik konusunda bir çalışma yürütülüyor mu?” sorusuna, "Doğrusu gündemimizde olan konulardan biriydi ama bu acil gündem göz önünde alındığında daha çalışılması gereken bir konu" yanıtını verdi.

Okunma Sayısı: 1938
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı