"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş: AKP'ye zerre kadar güvenmiyoruz

01 Mart 2015, Pazar 16:39
HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, partisinin Batman İl Teşkilatı 1. Olağan Kongresi'nde konuştu

Düzenlenen kongrede konuşan Demirtaş, "AKP’nin bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getireceğine zerre kadar inancım yoktur. Özellikle İç Güvenlik Yasası'nın mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. AKP, ilk samimiyet sınavını burada verecek. Bir yandan demokrasi ve barış, bir yandan ise böylesine insan haklarına aykırı böyle bir paketi barış ile özdeşleştiremeyiz. Hükümete buradan çağrı yapmak istiyorum. Bu paketi durdurun. Bu yanlıştan geri dönün. Bu hali ile pakete karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Bu geri çekilmezse direnişimizi artırarak sürdüreceğiz. Asla geri adım atmayacağız." diye konuştu.

'AKP’YE ZERRE KADAR GÜVENMİYORUZ'

Kendi cephelerinden yaptıkları açıklamaların samimi olduğunu ancak AKP cephesinden yapılan açıklamaların samimi olmadığını savunan Demirtaş, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

"Çözüm süreci konusunda dün itibari ile yeni bir gelişme oldu. Her şeyden önce özlemini duyduğumuz barış için bir çağrı olduğunu biliyoruz. Ben şunu samimiyetle söylemek istiyorum. Sayın Öcalan’ın KCK’ye silahları bırakma çağrısı samimidir, buna inanıyoruz.

Bizim kuşku duyduğumuz AKP’nin kendi ödevlerini yapıp yapmayacağı konusudur. Bu konuda hükümet bize güven vermiyor. Samimi gelmiyor, bunu 13 yıldır AKP’nin yaptıklarından çıkarabiliyoruz. AKP’nin samimiyetsizliğini güvenlik paketinden çıkarabiliyoruz. Şimdi heyetimiz dün yaptığı açıklamada 'biz AKP’ye güveniyoruz' dedi mi, böyle bir cümle kesinlikle yok. Ama buna rağmen ben ve ekibimizin beyanatları birbiri ile çelişki imiş gibi veriliyor. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı çıkmış, siyasi partilere cevap yetiştirmeye çalışıyor. AKP’nin bu ülkeye özgürlük ve demokrasi getireceğine zerre kadar inancım yoktur. Özelikle İç Güvenlik Yasasının mutlaka gözden geçirilmesi gerekiyor. AKP, ilk samimiyet sınavını burada verecek. Bir yandan demokrasi ve barış, bir yandan ise böylesine insan haklarına aykırı böyle bir paketi barış ile özdeşleştiremeyiz. Hükümete buradan çağrı yapmak istiyorum. Bu paketi durdurun. Bu yanlıştan geri dönün. Bu hali ile pakete karşı direnişimizi sürdüreceğiz. Bu geri çekilmezse direnişimizi arttırarak sürdüreceğiz. Asla geri adım atmayacağız. Cumhurbaşkanı bundan rahatsızmış, ben size şunu ifade edeyim, bizden seçim öncesi AKP propagandası bekliyorsanız avucunuzu yalarsanız. Bizim görevimiz sizin partinizin yanlışlarını teşhir etmektir."

Okunma Sayısı: 1638
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı