"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demirtaş'tan Kandil'in açıklamasına cevap, Davutoğlu'na çağrı

25 Ağustos 2015, Salı 10:31
HDP eş Başkanı Selahattin Demirtaş, PKK yöneticilerinden Cemil Bayık'ın sözleri için "O röportaj bizim çağrımızdan önce yapılmış bir röportajdır. Bizim çağrımıza verilmiş bir cevap değildir." dedi.

HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş MYK toplantısı öncesi konuştu. Seçim hükümetine üye vereceklerini belirten Demirtaş, "Hangi bakanlık ve hangi isimin olacağı tartışa konusu bile değildir. İsimler üzerinden tartışma doğru değil" dedi.

Hükümetin yarısının kadınlardan oluşması gerektiğini söyleyen Demirtaş şunları söyledi:

Cumhurbaşkanı bugün Davutoğlu'na bir kez daha görev verecek sanırım. Partimizin tavrı net. Bize oy verenlerin seçim hükümetinde temsil hakkımızı kullanacağız. Bu Ak Parti hükümeti değildir, uzlaşmayla da sağlanmamıştır. Yeni hükümet kuruluncaya kadar geçici bir yürütme yetkisidir. HDP seçimin güvenliği açısından da iktidar olanaklarının kullanılmasının önüne geçmek için bu kararı almıştır.

“DAVUTOĞLU’NA ÇAĞRI YAPIYORUM”

Bizim açımızdan hangi bakanlığın olacağı fark etmez, bütün arkadaşlarımız aynıdır. Davutoğlu'na şu çağrıyı yapıyorum. Türkiye'nin yarısı kadındır, oluşturacağınız seçim hükümetinin yarısı da kadınlardan olmalıdır. Türkiye en azından kadın özgürlüğü bakımından ciddi bir hamle yapabilmelidir.Bugün MYK toplandıktan sonra karar vereceğiz. Biz bu ülkemizi bunlardan çok daha iyi yönetiriz, tek başımıza seçim hükümetinde olsak da HDP’yi kayıran bir politika izlemeyiz. Adil, eşitlikçi bir siyaseti savunacak arkadaşlarımızdır. HDP’nin adının konuşulmasını doğru bulmuyoruz. Biz görev alacağız bu hükümette arkadaşlar, toplumun hakkını teslim edeceğiz. 3 bakanlık hakkımız var, seçmenin hakkı var, hakkı teslim edeceğiz. 

Kadınlardan oluşursa iyi bir iş yapmış olur Davutoğlu, olmazsa kendi bilir, isimleri tartışacak halimiz yok, bütün arkadaşlarımız aynıdır. HDP’nin bütün bakanları da kadın olabilir ve ben genel geçici hükümetten bahsediyorum…

KANDİL’DEN GELEN AÇIKLAMA

Kandil’den gelen cevap bizim çağrımızla gelmedi, burada çağrılara kulak tıkayan sayın cumhurbaşkanı. Sadece HDP’liler barış istiyor diye bir yanılsama olmasın, bütün Türkiye barış istiyor. Birimizin iktidarı ve çıkarı için sessiz kalmayacağımızı belirtmeliyiz. Bu kadar iyi bir noktaya gelinmişken sırf HDP’yi baraj altında bırakmak için ülkeyi adım adım felakete götürmemeliyiz.

Bu çılgınca politikalardan derhal vazgeçmelidir. Bunun hesabını tabii verecekler, ülkeyi savaşa sürüklediler. Sonsuza kadar gideceğiz, evlatlarımızı feda edeceğiz nidalarından vazgeçsinler. O dünyanın en ağır yükü olan tabutların altında bütün savaş hükümetleri kalmıştır, bunlar da kalacaktır. Bütün derdimiz hemen şu an silahların susmasıdır.

HDP’SİZ SEÇİM HÜKÜMETİ KURULACAK İDDİALARI…

Anayasa askıda. Saray darbesi yürürlükte. HDP’siz hükümet kurup anayasayı çiğneyebilirler. Ama vebali ağır olur, yapabilirler de yine anayasayı çiğneyebilirler.

'VEKİL LİSTESİ DEĞİŞMEYECEK'

Erken seçimde HDP'nin milletvekili listelerinin değişip değişmeyeceğine ilişkin bir soruya da Demirtaş şöyle yanıt verdi "Partimizin tüzüğünde ne varsa onu işletiriz sorun yok. Seçilen arkadaşlarımız vekillik yapamadılar. Bir çalışma yapıyoruz ama listelerinin çok değişmeyecek ve benzer bir liste ile seçime gideceğiz " dedi.

Okunma Sayısı: 1889
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı