"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokrasi ortadan kaldırılıyor

25 Şubat 2018, Pazar
Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Fikri Sağlar, AKP ve MHP tarafından hazırlanan seçim sistemi değişikliği ve seçim ittifakı ile ilgili düzenlemenin, “Demokrasinin ortadan kalktığı, seçmenin gerçek iradesinin ortaya çıkmadığı ve çeşitli yollardan dikta rejiminin kurulduğu, Ortadoğu’daki krallık, şeyhlik, emirlik gibi başkanlık sisteminin tam olarak oturabileceği bir anlayış” olduğunu belirterek, “Bu seçimde YSK yasa dışılığı yasal hale getirmiş durumda” dedi.

Seçmenin gerçek iradesinin ortaya çıkmayacağını dile getiren Sağlar, “Seçim barajı kaldırılmadan, bir partinin çeşitli yollarla barajsız taşınması, iki partinin bir araya geldiğinde daha fazla milletvekili çıkarabilecekleri bir konuma getirildiği, demokrasinin ortadan kalktığı, seçmenin gerçek iradesinin ortaya çıkmadığı ve çeşitli yollardan dikta rejiminin kurulduğu, Ortadoğu’daki krallık, şeyhlik, emirlik gibi başkanlık sisteminin tam olarak oturabileceği bir anlayıştır. Şimdiden bu seçimin şaibeli olduğunu açıklamak gerekiyor. Bu seçimde açık tasnif ortadan kalkmış durumda. Bu seçimde YSK yasa dışılığı yasal hale getirmiş durumda. 16 Nisan’daki seçimde mühürsüz oy pusulalarının geçerli olduğunu söylemişlerdi. Şimdi yasal anlamda geçerli. Asıl tehlikeli olan seçim güvenliğini ortadan kaldırabilecek her türlü imkan tanınıyor. Seçim kurulları başkanları doğrudan yandaş kamu görevlileri tarafından belirlenecek. Oy verseniz de vermeseniz de biz şimdiden kazandık diyen bir anlayış karşımızda. Bunu şiddetle reddediyoruz ve bu doğrultuda mücadelemizi demokrasi var olana kadar sürdüreceğiz” dedi.

İstanbul – Ülker Yılmaz Caba 

Etiketler: fikri sağlar
Okunma Sayısı: 2684
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı