"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Demokratlar yapar, bu yağmacı AKP satar

26 Mayıs 2015, Salı 22:14
DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Sivas’ta partililerle bir araya geldi. Gültekin Uysal, yaptığı konuşmada, 27 Mayıs darbesi üzerinden hükümete yüklendi. Yassıada’nın 'Demokrasi Adası' adı altında 'rant adası' yapılmaya çalışıldığını öne süren Uysal, 7 Haziran’da vatandaşın gereğini yapmasını istedi.

Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, "Sizin adaletiniz Rıza Zarraf’lara, sıfırlayıcı Bilal’lere işlemez. Soma’da protesto eden Maden işçisini tokatlayan, tekmeleyen danışmanlarınıza işlemez. Ama protestosunu ortaya koymak için makam aracına tekme attı diye o maden işçisine işler.Sizin adaletiniz milyar dolarlar soyanlara değil, Antep’te baklava çalanlara işler. Ama bunların yerle bir olacağı günlerin yakın olacağını biliyoruz. Ne Andan Menderes’i ne Demokrat Parti’yi ne de bu büyük geçmişi yağmalamaya çalışan bu çarpık zihniyete yağmalatmayacağımızı bir kez daha Sivas’tan haykırmak istiyorum." dedi. 

'MENDERES’İ BUNLARA YAĞMALATMAYACAĞIZ'

“Bugün işlerine geldiğinde Menderes diyenler, abide şahsiyetlerin bu büyük misyonun geçmişini, hizmetlerini ve fikirlerini bilsinler ki, sonradan olma demokratlara, bu sahte demokratlara yağmalatmayacağız.”diyen Uysal, şöyle devam etti:

“Türkiye’yi yağmaladıkları gibi ‘Yassıada’yı demokrasi müzesi yapalım’ dediğinizde, bir rant adası haline getirmek için var gücüyle çalıştıklarını görüyoruz. Milletimizin vicdanında, zihninde hükmünü verdiği bu gerçekleri inşallah 7 Haziran’da sandıkta, sonrasında da Türkiye Cumhuriyeti mahkemeleri karşısında bu hükümleri icra edeceğini adımız gibi biliyoruz. 30 sene sonra Kenan Evren’i yargılama imkanına erişmiş bir Türkiye’de bu haramzadeler bilsinler ki; yetimin hakkını onların boğazından geçirtmeyeceğiz. Bu haram saltanatını sürenlerin insanımızın hasbi duygularını yağmalayarak, büyük holdingle ve Deniz Feneri eliyle Avrupa’daki gurbetçilerimizi nasıl yağmaladıklarını biliyoruz. İşte adaletiniz Deniz Feneri'nde boğulmuştur. Sizin adaletiniz Rıza Zarraf’lara, sıfırlayıcı Bilal’lere işlemez. Soma’da protesto eden Maden işçisini tokatlayan, tekmeleyen danışmanlarınıza işlemez. Ama protestosunu ortaya koymak için makam aracına tekme attı diye o maden işçisine işler. Sizin adaletiniz milyar dolarlar soyanlara değil, Antep’te baklava çalanlara işler. Ama bunların yerle bir olacağı günlerin yakın olacağını biliyoruz. Ne Andan Menderes’i ne Demokrat Parti’yi ne de bu büyük geçmişi yağmalamaya çalışan bu çarpık zihniyete yağmalatmayacağımızı bir kez daha Sivas’tan haykırmak istiyorum. Bugün çıkmışlar bir karikatüre konu olacak şekilde ‘Onlar konuşur AKP yapar’ diyorlar, Biz de diyoruz ki, Demokratlar yapar, bu yağmacı AKP satar.”

HÜKÜMETİ ADALET ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ

“Yolsuzluk iddiasıyla karşı karşıya kaldıklarında adalet düzeninin terazisini şaşırtarak, ayarını bozduğunuz adalet terazisi sizi tartmaya kalktığında ‘biz bu oyunda yokuz’ diyorsunuz” diye konuşan Gültekin Uysal, hükümeti adalet üzerinden eleştirdi. 

Uysal, “Milleti kendilerine mahkûm zannediyorlar. Oysa millet ne bu adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yolsuzluklara, evinde milyar dolarlar saklayan başbakanlara, ayakkabı kutularında milyon dolarlar saklayan bürokratlara mahkum olmadığını ispat edeceğimiz bir gün olarak önümüzdeki 7 Haziran seçimlerini değerlendireceği kanaati içerisindeyiz. 3 katrilyonluk haram saltanatı diyebileceğimi bir şatafat düzeni sürdükleri bir noktada ‘Çerez parası’ olarak ifade eden bir Maliye Bakanı ile karşı karşıyayız. O yüzden gelin bu adaletsiz vergi düzenini düzeltelim.” ifadelerini kullandı.

'EN BÜYÜK İDDİAMIZ YAĞMA DÜZENİNİ YIKMAK'

5 ay içinde ülkede yüzde 35 devalüasyon olduğunu belirten Gültekin Uysal, en büyük iddialarının yağma ve rant düzenini yıkmak olduğunu iddia ederek, “Cumhurbaşkanının bugün iç politikada bir taraf olarak muhalefet partilerini itham ettiği bir iklim içerisinde Cumhurbaşkanının sorumsuzluk ilkesini yanlış anlayarak, sorumsuz söz ve davranışlarıyla son 5 ay içerisinde döviz kurlarının ne kadar arttığını hatta yüzde 35’lere varan bir devalüasyon olduğunu biliyoruz. Basında ifade edildiği gibi ağlamaktan sorumlu Başbakan Yardımcısı hüviyetiyle ‘bu ülkede israf yapmasak , daha az vergi toplayarak bu ülkeyi idare ederiz’ diyenlerin kendi sorumluluğu olmamasına rağmen bir gerçeği ifade ettiğini görüyoruz. En büyük iddiamız yağma ve rant düzenini yıkmaktır.” şeklinde konuştu.

Okunma Sayısı: 2560
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail Avcı

    29.5.2015 11:52:38

    Hem oyunu doğru yere (D.P.'ye) vermeyip hem de yanlış laflarda bulunan ve hezeyan edenlerin terbiyesizliğine ve küstahlığına kulak asmayız. Ve asrın Müceddidi'nin bu husustaki ikaz ve tesbitlerine kulak verir, oyumuza da bu istikamette kullanırız. Memleketi en iyi idare edeceklere hem oyunu verme sonra da küçük gör. Tabii sen oyunu vermezsen yüzdesi düşük olur. Aklını ve vicdanını Nur'un ışığıyla aydınlatıp oyunu doğru yerde kullan, çeşitli bahane ve aldatmalarla ziyan etme ve vebale girme! Bediüzzaman'a muhalefet etmenin hiç akıl ve vicdanda yeri yoktur. Zındıka komitelerini sevindirip bize dünyayı, kendinize de âhireti zindan eylemeyin! Bu demokrat filizi yeşertip memleket idaresinde söz sahibi yapmak, inananların işi olmalıdır, vesselâm.

  • ahmet

    27.5.2015 13:19:19

    Hüseyin ilhan ve demokrat adıyla yazan kardeşler Siz ya çok küçük sünüz yada art niyetlisiniz akp savunduğumdan değil akp destekelyen milyonlar var .sanırım yorumlarınızda gecmişde adelet partisi vede dogru yol yöneticileri ile akp yöneticilerini karıştırdınız onların özelliği Demokrat dediğiniz bu patilerin yöneticilerinde mevcut idi ve ap ,dogru yol dönemlerini yaşadık .yazık cemati sizin gibi kardeşler sayesinde 25 sene öncesinden daha az sayıda artık burada mesaj yazmayın sizi okuyan insanlar cemaate karşı bakışı olumsuz ; savunduğunuz dp ve ap doğru yol cizgisine sahip yöneticilerin olması özelikle yeni nesillerde sizlere karşı soğuk yönetimden çekilin .Fetullah hoca ve sizi gibi demirel sevdalıları sayesinde cemaatlere karşı tepkiler oluşmakta .

  • mesut

    27.5.2015 11:08:48

    Bu millete verecek,söyleyecek bir sözü kalmayanların hezeyanlı lafları. deniz feneri gibi dünyadaki garip ve mağdurların yüreklerini aydınlatan bir fenerin sönmesini ancak almanlarla beraber olanlar ister.bu fenerin yağını dolduran birtek Müslüman fenerinden şikayet etti mi hiç?size neoluyor ki benim hayrımı iletenlerden yağ çıkarmaya çalışıyorsunuz. hadi yazında bilelim.bekliyorum.

  • demokrat

    27.5.2015 09:41:33

    Abuzerciğim,yavrum merak mı ettin Yeni Asyacıların oyunu;dinle o zaman.Önce nereye vermeyeceklerini açıklayayım:Hırsızlara,ayakkabı kutularında para sıfırlayanlara,apo denen teröristle pazarlık edenlere,kul hakkı yiyenlere;devleti soyanlara,kaçak kaşanelerde lüks içinde yaşayanlara,aillelerini zengin edenlere,kara para aklayanların önünde yatanlara,meydanlarda Kur'an'ı siyaset malzemesi yapanlara oy vermeyecek Yeni Asyacılar.Artık zeka seviyen yeterli ise kime oy vereceğimizi de sen çıkar savruk kardeşim.Öperim gözlerinde sevgili özensiz abu-zerdüm benim...

  • Hüseyin İLHAN

    27.5.2015 07:49:06

    DP,AP kitle partisi idi,şimdiki ise KÜTLE PATIRTISI milletin neyi varsa toplayıp SALTANAT,YANDAŞLARA PEŞKEŞ çekme ile ve İLERİ DEMOKRASİ de milletin parası ile millete DAYILANAN DEMOKRASİ BOZGUNCULARI ve KUR'AN-A hizmet ediyoruz diyerek İSTİSMARCI,ADALETTEN,HAK'dan uzak kral özentisi ŞAŞA,DEBDEBE,DİKTATÖR heveslisi her gün yanıltıldığını söyleyi milleti YANILTACAĞINI zanneden zavallıların arkasından gitmem.

  • HÜSEYİN İLHAN

    27.5.2015 00:25:29

    kırık haramilere,haasan sabbah afyoncularına,bop kuklalarına,islam aleminin yüz karalarına VERMEYECEĞİM.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı