"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Dernekler ancak parti devletlerinde kapatılabilir'

09 Aralık 2014, Salı 18:18
Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, ülkede hukukun kuşatma altında olduğunu, bunun da 'yönetimde güç bende, ben ne dilersem o olur' anlayışını hakim

Antalya Demokratik Hukuk ve Evrensel İnsani Değerler Platformu Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, ülkede hukukun kuşatma altında olduğunu, bunun da 'yönetimde güç bende, ben ne dilersem o olur' anlayışını hakim kılmaya başladığını söyledi.

Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, devlet idaresinde Cumhuriyet tarihinin en büyük keyfiliğin bu siyasi iktidar döneminde olduğunu ileri sürdü. Gündoğdu, iktidarın, 17-25 Aralık'ta ortaya çıkan kötü manzarayı örtbas etmek için uydurduğu paralel yalanı algısıyla toplum mühendisliği yaptığını kaydetti. Siyasi iktidarın yürütme eliyle yargıyı baskı altına aldığını ve yargıyı son bir yıldır işletmez hale getirdiğinin altını çizen Gündoğdu, Türkiye'nin, demokratik ülke olmaktan çıkarak parti devletine dönüştürdüğünü ifade etti. İktidara bir an önce keyfi uygulamalara son vermesi uyarısı yapan Gündoğdu, yaptığı açıklamada, ülkede il valilerinin, AK Parti il başkanı, kaymakamların da ilçe başkanı gibi hareket ederek yönetimde Anayasa'nın eşitlik ilkesini ihlal ettiğini dile getirdi. 

Hamle Eğitim Derneği'nin eğitim merkezlerini Antalya Valiliği'nin kapatmasının bir hukuk skandalı olduğunu belirten Gündoğdu, "Ülkemiz maalesef parti devletine dönüştü. Ülkemizde hukuk askıya alınarak 'güç bende ben ne dersem o olur' anlayışı hakim. Yöneticiler keyfi uygulama ile 'ben ne dersem o olur' diyerek bir derneğin sosyal sorumluluk projesi çalışmalarını durdurabiliyor ve kapısına kilit vurabiliyor. Bu tür davranışlar demokratik ülkelerde asla olmaz. Belçika, Almanya, İsviçre, İsveç, İngiltere, Fransa ve Finlandiya'da böylesi keyfi uygulama yapılarak toplum yararına faaliyet gösteren bir derneği hiçbir yönetici kapattıramaz. Kapatmaya gücü yetmez. Bu tür kapatmalar ancak totaliter rejimler ile parti devletinde olur. Ne acıdır ki ülkemiz 17 Aralık sonrası yaşanan olaylarla parti devletine dönüştü. Yargıya yapılan darbe ile parti devleti oluşturuldu." görüşlerini savundu.

Etiketler: dernek, kapatma
Okunma Sayısı: 1230
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı