"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Destici, gemiye yapılan saldırıyı izlenen yanlış politikaların bir neticesi olarak değerlendirdi

11 Mayıs 2015, Pazartesi 16:37
Eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Libya açıklarında Türk gemisine yönelik düzenlenen saldırı, izlenen yanlış politikalar nedeniyle işi buraya kadar getirdiğini söyledi

Destici, “Libya’dan Türk gemisine saldırı yapılmasını öncelikle kınıyoruz ama izlenen politikalarında işi buraya getirdiğini de söylemeden geçemeyeceğiz. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Libya, Mısır maalesef bunlar bizim dost Müslüman kardeş ülkelerimiz. Bunlarla ilişkilerimizin ivedilikle düzeltilmesi ve gerçekten eskiden daha iyi bir noktaya getirilmesi gerekiyor.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak ve eski Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Sanayi Odası’nı (İSO) ziyaret etti. Başkan Erdal Bahçıvan’la görüşen Kamalak ve Destici, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Libya açıklarında saldırıya uğrayan Türk gemisiyle ilgili soruya Destici, “Libya’dan Türk gemisine saldırı yapılmasını öncelikle kınıyoruz ama izlenen politikalarında işi buraya getirdiğini de söylemeden geçemeyeceğiz. Keşke bunlar yaşanmasaydı. Libya, Mısır maalesef bunlar bizim dost Müslüman kardeş ülkelerimiz. Bunlarla ilişkilerimizin ivedilikle düzeltilmesi ve gerçekten eskiden daha iyi bir noktaya getirilmesi gerekiyor. Biz bu konuda üstümüze düşeni yapmaya hazırız.” diye cevap verdi.

'SURİYE VE MUSUL’A MÜDAHALEYLE İLGİLİ HÜKÜMETİN KAMUOYUNU BİLGİLENDİRMESİ LAZIM'

Türkiye’nin Suriye’yle savaşa gireceği iddialarına da değinen Destici, “Suriye’yle Musul’a müdahaleyle ilgilide hükümetin kamuoyunu bilgilendirmesi, açıklaması lazım. Böyle bir şey varmı yokmu bizim ve milletimizin bilme hakkı var. Yani bu tür tezviratlara son vermesi lazım.” dedi.

'GENELKURMAY BAŞKANIMIZA GEÇMİŞ OLSUN DİLİYORUM'

Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in sağlık sorunları nedeniyle izne ayrılmasıyla ilgili yapılan spekülasyonlarla ilgili konuşan Destici, “Aynı şekilde genelkurmay başkanımıza da bende geçmiş olsun diliyorum. Allah şifa versin. İzin konusuyla da ilgili de daha açıklayıcı bir bilgilendirme kamuoyuna yapılması lazım ve bu şekilde spekülasyonların da ortadan kaldırılması lazım. Çünkü bu belirsizlik Türkiye’nin istikrarına da her anlamda zarar veriyor.” ifadelerini kullandı.

KIBRIS BARIŞ HAREKATINDA BİZE DESTEK VEREN TEK ÜLKE LİBYA’YDI NE OLDUDA BUGÜN BU DURUMA GELDİK?

Libya konusunda konuşan Mustafa Kamalak ise, “Şimdi sizden duyuyorum başımız sağolsun diyorum. Burada şununda düşünülmesi lazım 1974’de Kıbrıs barış harekatını yaptığımızda bize dışarıdan destek veren tek ülke Libya’ydı. Ne oldu da bugün bu duruma geldik. Bu konunun da araştırılması, üzerine düşülmesi gerekir. Elbette kınıyoruz alkışlıyor değiliz. Ama bu konunun da araştırılması lazım. Bu anlamda Genelkurmay Başkanımıza acil şifalar diliyorum. Resmi açıklamaya itibar etmemiz lazım. Yorum üzerine gidecek olursak ülke yönetimi açısından doğru olmaz diye düşünüyorum.” dedi.

Okunma Sayısı: 1526
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı