"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri elçiliklere 'nota' verdi

28 Mart 2016, Pazartesi 15:50
Türkiye, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün duruşmasına katılan konsoloslar konusunda ilgili elçiliklere nota verdi.

Reuters'ın haberine göre; Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, duruşmayı izlemeye giden bazı diplomatik ve konsüler temsilcilik mensuplarının "sürmekte olan bağımsız yargı sürecine müdahale anlamına gelebilecek ve tarafsızlık ilkesine uygun düşmeyecek şekilde sosyal medyada paylaşımlarda bulunduğunu" belirtti. Söz konusu yetkililer, bu durumdan duyulan rahatsızlığın ilgili ülke temsilciliklerine iletildiğini söyledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ KALIN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'de görev yapan konsolosların iç işlerine karışıyor görüntüsü vermekten kaçınması gerektiğini söyledi. Kalın, diplomatların yargıyı etkileme amaçlı görünebilecek davranışlara girmemesi gerektiğini dile getirdi.

Konsolosların, gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ün duruşmalarına katılması konusu sorulan Kalın, diplomatik ilişkilerde Viyana Sözleşmesi’nin ilgili maddelerini hatırlattı. Buna göre, diplomatik konsoloslukların faaliyetlerine bu ilkeler çerçevesinde herhangi bir kısıtlama olmaksızın devam ettiğini anlatan Sözcü Kalın şunları söyledi:

"Ancak söz konusu sözleşmeler uyarınca diplomatik ve konsüler temsilcilik mensuplarının Türkiye’deki kanunlara riayet etmeleri ve iç işlerine karışıyor görüntüsü vermekten kaçınmaları da esastır. Dolayısıyla diplomatik ve konsüler mensupların Türkiye Cumhuriyeti devletinin ve halkının hassasiyetlerine özen göstermeleri yargıyı etkileme amaçlı görünebilecek ve iç işlerine karışılıyor izlenimi yaratabilecek davranışlardan kaçınmaları esastır."

Dündar ve Gül’ün Çağlayan Adliyesi’nde geçen hafta yapılan duruşmasına Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ve birçok konsolos katılmıştı. Duruşmaya katılan yabancı diplomatlar, çektikleri selfie'yi sosyal medyada paylaşmışlardı. Fransa Başkonsolosluğu’nun Facebook hesabındaki açıklamada, duruşmada temsil edilen ülkeler şöyle sıralanmıştı: Hollanda, İngiltere, İtalya, Belçika, Avustralya, İsveç, Polonya, İsviçre, Almanya, Finlandiya, ABD ve Kanada.

Okunma Sayısı: 2517
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı