"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dışişleri'nden Arap Birliği'ne 'Başika' cevabı

25 Aralık 2015, Cuma 22:22
Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin Başika'daki Türk askeri danışmanları korumak için bölgeye asker göndermesini kınayan Arap Birliği'ne cevap verdi. Dışişleri Sözcüsü Bilgiç, "Arap Ligi’nin açıklaması, maalesef, DEAŞ’ın bölgemize tehdidinin boyutlarını, bu tehdit karşısında ülkemizin özverili ve kararlı çabalarını kavrayamadığını ortaya koymaktadır" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin Başika'daki Türk askeri danışmanları korumak için bölgeye asker göndermesini kınayan Arap Birliği'ne yazılı bir açıklamayla cevap verdi. Bilgiç, Irak'taki IŞİD'le mücadele konusunda "Irak’la DEAŞ’a karşı işbirliğini geliştirme ve derinleştirme ve bunun için gerekli mekanizmaları tesis ederek istişarede bulunma irademizde bir değişiklik yoktur." ifadelerini kulllandı.

Arap Birliği'nin kınama kararına da "Arap Ligi’nin açıklaması, maalesef, DEAŞ’ın başta Irak olmak üzere bölgemize yönelik oluşturduğu tehdidin boyutlarını,  bu tehdit karşısında ülkemizin özverili ve kararlı çabalarını kavrayamadığını ortaya koymaktadır." karşılığını verdi. 

Irak'ın çağrısıyla Perşembe günü Mısır'ın başkenti Kahire'de toplanan Arap Birliği dışişleri bakanları Türkiye'nin Başika'ya asker göndermesini kınamıştı. 

Arap Birliği Ankara'dan askerleri çekmesini talep etmişti.

Etiketler: tanju bilgiç, başika
Okunma Sayısı: 1375
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı