"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Dokunulmazlık dosyaları savcılıkta

10 Haziran 2016, Cuma 11:35
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 117 dokunulmazlık dosyasının savcılıklara gönderildiğini, 152 milletvekiline yargı yolunun açıldığını açıkladı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, milletvekilleri hakkındaki dokunulmazlık dosyalarına ilişkin, "Adalet Bakanlığında 117 dosya vardı. Onları biz göndermemiştik zaten, yasa değişikliği oldu. Dün 117 dosyayı Adalet Bakanlığından ilgili savcılıklara gönderdik." dedi.

TRT Haber canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bozdağ, soruları da yanıtladı.

Bozdağ, milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin Anayasa değişikliğinin Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle, 152 milletvekili hakkında 799 dosyada soruşturma ve kovuşturma engelinin kaldırıldığını belirtti.

TBMM Başkanlığının, elindeki dosyaları Başbakanlığa, Başbakanlığın da Adalet Bakanlığına göndereceğini ifade eden Bozdağ, bakanlığın da bu dosyaları Cumhuriyet savcılıklarına ileteceğini söyledi. Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Adalet Bakanlığında 117 dosya vardı. Onları biz göndermemiştik zaten, yasa değişikliği oldu. İade edeceğimiz için Adalet Bakanlığında tuttuk onları. Dün 117 dosyayı Adalet Bakanlığından ilgili savcılıklara gönderdik, bizdeki dosyaları gönderdik. Dün itibariyle 117 dosya Cumhuriyet savcılıklarına gönderilmiş durumda. Meclis'ten gönderilecek dosyalar da bize geldikten sonra savcılıklara intikal ettirilecektir. Savcılıklar, dosyalar kendilerine geldikten sonra onlarla ilgili soruşturmaları kaldığı yerden devam ettireceklerdir."

Bozdağ, kamuoyunda "savcı ayarlaması, hakim ayarlaması yapılıyor" şeklinde eleştirilerin yer aldığını ve bazı iftiraların atıldığını belirterek, bunların gerçekle uzaktan yakından alakası olmadığını söyledi.

'Kararnamelerin gündemle irtibatlandırılması gerçeği yansıtmamaktadır'

Bozdağ, yaptığı yazılı açıklamada, bazı basın ve yayın organlarında 2016 ana kararnamesi dolayısıyla HSYK aleyhine çıkan asılsız haberler üzerine açıklamada bulunma ihtiyacı doğduğunu bildirdi.

Bakan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Bölge adliye ve bölge idare mahkemelerinin 20 Temmuz 2016 tarihinde faaliyete geçecek olması nedeniyle kıdemli hakim ve savcıların bu mahkemelere atanması sonucu birinci bölgelerde oluşan hakim ve savcı açığının kapatılması amacıyla alt bölgelerden birinci bölgeye atama yapıldığından, bu yıl çıkarılan ana kararnamelerin kapsamı genişlemiştir. Yukarıda açıklandığı üzere kararnamelerin kapsamı ve yayınlanma tarihlerinin gündemle irtibatlandırılması gerçeği yansıtmamaktadır. 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, görev ve yetkilerini hukuk devleti ilkesi çerçevesinde uygun bir şekilde kullanmaya devam edecektir."

Okunma Sayısı: 1578
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    10.6.2016 15:08:27

    Tüm dosyası olan vekillerin vekilliklerini düşürün. Kasım'da da genel seçim yaparsınız. Hesap böyle galiba! Değil mi?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı